Brașov. Restaurant închis după ce un client a găsit un gândac într-un burger. Ce amenzi s-au dat

Last Updated on mai 23, 2024 Brașov. Restaurant închis după ce un client a găsit un gândac într-un burger. Ce amenzi s-au dat 1

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a anunțat joi că în urma unei sesizări care reclama prezența unui gândac în meniu (burger cu cartofi prăjiți), în data de 22.05.2024, a desfășurat o acțiune de control la punctul de lucru, din Brașov, al operatorului economic Valoximov Impex SRL, Restaurant „La Mav”.

În urma verificărilor, comisarii CJPC Brașov au constatat că aspectele reclamate se confirmă și pentru abaterilor identificate, operatorul a fost sancționat cu:
– 2 amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei,
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 lei,
– oprirea temporară a activității de comercializare până la remedierea deficiențelor.

Printre neregulile găsite se numără:
• desfășurarea activității în condiții igienico-sanitare precare:
– prezența unor insecte vii (gândaci) în spațiul de preparare
– tavan cu infiltrații
– pavimentul neiginizat;

• folosirea unor produse alimentare fără etichetă cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum;
• mod insalubru de depozitare a unor ingrediente, alimente depozitate direct pe paviment;
• utilizarea unor ustensile de bucătărie neconforme, a unor recipiente pentru colectare reziduală fără capac, uzate și neigienizate;
• folosirea unor practici comerciale incorecte privind modul de preparare a pastelor, orezului, cartofilor fierți, acestea fiind nelotizate și refrigerate.

Brașov. Restaurant închis după ce un client a găsit un gândac într-un burger. Ce amenzi s-au dat 2

Brașov. Restaurant închis după ce un client a găsit un gândac într-un burger. Ce amenzi s-au dat 3 Brașov. Restaurant închis după ce un client a găsit un gândac într-un burger. Ce amenzi s-au dat 4

O pizzerie și un restaurant din Sf. Gheorghe, amendate și închise temporar de ANPC Brașov
Un restaurant și o pizzerie din Sfântu Gheorghe, Covasna, au fost amendate și închise de comisarii de la Protecția Consumatorului. Aceștia au găsit condiții improprii pentru prepararea mâncării și mizerie în bucătăriile celor două localuri, scrie Europa FM.

Două dintre localurile cunoscute din Sfântu Gheorghe au fost verificate de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Aceștia au descoperit nereguli grave în bucătăriile restaurantului și pizzeriei. Mai exact, în pizzerie, tavanul bucătăriei era scorojit, iar pizza era făcută într-un cuptor cu cioburi, provenite de la o sticlă spartă a acestuia. De asemenea, frigiderele erau murdare și aveau urme de rugină.

În restaurant, comisarii au găsit ustensile pline de grăsime necurățată cu care se gătea mâncarea. Pervazurile bucătăriei erau pline de muște și alte insecte moarte, iar mâncarea era depozitată necorespunzător. Comisarii au aplicat amenzi totale de 15.000 lei și au închis localurile până la remedierea deficiențelor.

Previous Story

Turiștii români în Grecia: impactul scumpirilor din taverne și supermarketuri

Next Story

Trei ursuleţi despărțiți de mamă, împuşcaţi de autorităţi. Cum s-a luat decizia