Brașov. Ploaia nu va opri Parada Junilor! “Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi vă anunța că s-a decis ca indiferent de condițiile meteo, să aibă loc în continuare parada Junilor”

Last Updated on mai 9, 2024 Brașov. Ploaia nu va opri Parada Junilor! "Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi vă anunța că s-a decis ca indiferent de condițiile meteo, să aibă loc în continuare parada Junilor” 1

De Săptămâna luminată, brașovenii și turiștii se pot bucura de evenimente tradiționale ale Junilor, care vor culmina cu Ziua de călări, din Duminica Tomii, dar și de concerte cu Holograf, Damian Drăghici, Vama, muzică populară, show-uri de lumini, ateliere și demonstrații medievale.

Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi vă anunța că s-a decis ca INDIFERENT DE CONDIȚIILE METEO, să aibă loc în continuare parada Junilor din Duminica Tomii. 12.05.2024
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag! Hristos a înviat!

Săptămâna junilor se va încheia, duminică, cu Ziua de călări, unul dintre cele mai importante evenimente ale Brașovului, parte din istoria și identitatea orașului nostru.

,,Vineri avem cea mai spectaculoasă activitate a noastră, Aruncatul în țol, când Junii Tineri vor trece un test de curaj, bărbăție și încredere în ceilalți din grup, pentru că cei din grup îi aruncă, cei din grupuri prind. Merită venit și văzut, pentru că unii juni chiar sunt aruncați foarte sus și foarte spectaculos. De asemenea, tot cu aceeași ocazie, în Piața Unirii, la ora cinci, se va dansa și Hora Junilor, se va arunca buzduganul, după care va fi aruncatul în țol. Apoi urmează Duminica Tomii, duminica paradei călare, unde vom avea 215 cai.

Începem la ora 11.00 din Piața Unirii, coborâm pe Mureșenilor până la Rectorat, apoi pe Bulevardul Eroilor, urcăm pe strada Republicii, Apollonia Hirscher și mai departe spre Pietrele lui Solomon, unde vom ajunge în jurul orei 13.30 – 14.00, la serbarea câmpenească. Vă așteptăm pe toți cu mult drag!”, a precizat Șerban Șovăială, președintele Asociației ,,Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi”.

Centrul Cultural Apollonia și Centrul Cultural Reduta au pregătit o serie de evenimente care să le completeze pe cele pe care junii le organizează în această perioadă.

În Piața Sfatului vor fi 3 zile de concerte, începând de vineri, cu Holograf acompaniat de Filarmonica Brașov, și continuând, sâmbătă, cu Damian Drăghici și Vama. Între cele două concerte de sâmbătă, Centrul Cultural Apollonia a pregătit un spectacol de muzică și lumini, în premieră națională.

Cetățuia își va redeschide porțile începând de joi, ora 18.00, iar timp de 4 zile vizitatorii se vor putea bucura de zeci de concerte, show-uri de lumini, ateliere și demonstrații medievale.

Previous Story

(Video) Primul accident la limitatorul inteligent de viteză. Șoferul, amendat cu 990 de lei

Next Story

(Video) Polițista care a folosit spray lacrimogen în mașina de poliție: ce s-a întâmplat în incident