Brașov. George Copos vrea să investească 11 milioane de euro în redeschiderea restaurantului Panoramic şi în înlocuirea telecabinei Tâmpa

Last Updated on mai 15, 2024 Brașov. George Copos vrea să investească 11 milioane de euro în redeschiderea restaurantului Panoramic şi în înlocuirea telecabinei Tâmpa 1

ANA Hotels, grupul hotelier care administrează mai multe hoteluri din Bucureşti, Poiana Braşov şi Eforie, investeşte 11 mil. euro în înlocuirea telecabinei din Braşov şi în re­des­chi­derea restaurantului Panoramic de pe muntele Tâmpa.

ANA Hotels a preluat la sfârşitul anului 2022 restaurantul Panoramic de la Aro Palace şi anunţa încă de atunci că are în plan punerea acestuia în circuitul turistic. Achiziţia restaurantului vine în completarea serviciilor de transport pe cablu pe care ANA Hotels le administrează pe muntele Tâmpa, telecabina din Braşov fiind în portofoliul ANA Hotels.

În cursul acestui an va fi lansat un proiect unic pentru oraşul Braşov, în valoare estimată de peste 11 mil. euro, ce vizează două repere emblematice pentru oraş, anume înlocuirea telecabinei Tâmpa cu una de ultimă generaţie si reabilitarea restaurantului Panoramic, cu păstrarea specificului arhitecturii originale, din anii ‘70, acesta urmând a fi redeschis pentru public după mai bine de 15 ani”, spun pentru ZF reprezentanţii ANA Hotels.

Modernizarea telecabinei și reabilitarea restaurantului de pe Tâmpa sunt așteptate să atragă un număr și mai mare de vizitatori, oferind experiențe de neuitat atât localnicilor, cât și turiștilor din întreaga lume.

ANA TELEFERIC are ca obiectiv finalizarea ambelor proiecte până la data de 31 martie 2025, dacă autoritățile publice competente vor emite în timp util, respectiv în termenele legale, avizele și autorizările necesare realizării acestora.

Este un moment istoric pentru ANA TELEFERIC și pentru orașul Brașov”, a spus Gheorghe Copos, proprietaul Holdingului ANA. Prin acest proiect, nu doar că revitalizăm două dintre cele mai iubite simboluri ale orașului, care au o vechime de jumătate de secol, dar ne asumăm și un angajament ferm față de comunitate pentru un turism sustenabil încă jumătate de secol înainte, pentru toate categoriile de persoane”.

Proiectul de reabilitare a telecabinei Tâmpa, un alt pilon al acestei inițiative majore, aduce o serie de îmbunătățiri tehnologice și funcționale. Noua telecabină, comandată special din Elveția, este proiectată să ofere un nivel superior de confort, siguranță și accesibilitate. Dotată cu tehnologie de ultimă oră, noua telecabină va fi prima din România adaptată pentru a asigura accesul facil al persoanelor cu mobilitate redusă, inclusiv vârstnici și copii în cărucioare, scrie Monitorul Expres.

Cu o capacitate crescută de transport, estimată la aproximativ 500 de persoane pe oră per sens, telecabina va contribui semnificativ la eficientizarea fluxului de vizitatori și la reducerea timpilor de așteptare. Această modernizare nu doar că va îmbunătăți experiența tuturor celor care vizitează masivul Tâmpa, dar va respecta și integritatea arhitecturală și peisagistică a zonei, consolidând rolul telecabinei ca mijloc esențial de acces către unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere ale orașului”, a declarat Rufa Ion, Directorul general al ANA TELEFERIC.

Previous Story

Beneficiile unei săptămâni de lucru de 4 zile s-au dovedit a fi substanțiale atât pentru angajați cât și pentru companii

Next Story

(Video) Fenomenul ‘furry’ în licee: Elevii care se identifică drept animale