Brașov. Aplicație care va oferi date în timp real despre transportul în comun al RATBV

Last Updated on mai 30, 2024 Brașov. Aplicație care va oferi date în timp real despre transportul în comun al RATBV 1

Brașovul va avea o aplicație care va oferi în timp real date despre transportul în comun. Acesta este unul dintre proiectele de bugetare participativă alese de brașoveni și pe care Primăria orașului de sub Tâmpa le va implementa din acest an.

Aplicația mobilă va furniza orele de sosire în stațiile selectate, utilizând date în timp real și dispozitive care transmit locația autobuzelor. Totodată, vor fi transmise alerte atunci când autobuzele nu ajung la ora programată, scrie brasov.net.

Proiectul – dezvoltat de 8 tineri cu vârste între 16 și 18 ani – va beneficia de o finanțare de 500.000 de lei de la bugetul local. Aplicația va permite obținerea de informații detaliate despre rute și alegerea celei mai bune opțiuni pentru călătoria dorită. Vor putea fi aflate stațiile RATBV din apropiere și liniile de autobuz care trec prin acele locuri, informații despre bilete și cumpărarea acestora.

De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea să raporteze incidente sau să ofere feedback pentru a îmbunătăți continuu experiența celorlalți utilizatori.

„Aplicaţia RATBV” (Oraşul mobil) – 404 voturi
Realizarea unei aplicaţii dedicate transportului în comun care să ofere acces la informaţii actualizate în timp real despre reţeaua de transport RATBV. Aceasta va furniza estimări precise ale timpului de sosire în staţiile selectate, utilizând date în timp real şi dispozitive care transmit locaţia autobuzelor. În cazul apariţiei unor întârzieri, aplicaţia va trimite o notificare, scrie bzb.ro.
Valoarea proiectului este estimată la 300.000 lei, astfel că a rămas disponibilă suma de 200.000 de lei.

Previous Story

Surse: Verişorul Raisei, fetiţa de 2 ani găsită moartă, şi-a recunoscut fapta

Next Story

Brașov. Mall-ul AFI se transformă în planeta copilăriei iar Parcul Regal al Castelului Bran devine loc de joacă de Ziua Copilului