Brașov. Mall-ul AFI se transformă în planeta copilăriei iar Parcul Regal al Castelului Bran devine loc de joacă de Ziua Copilului

Last Updated on iunie 1, 2024 Brașov. Mall-ul AFI se transformă în planeta copilăriei iar Parcul Regal al Castelului Bran devine loc de joacă de Ziua Copilului 1

De Ziua Copilului, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic. Cei mici se vor distra copios cu tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și alte asemenea surprize. Și nu, nu e doar o joacă!

Se anunță o zi plină de teste și exerciții, sub atentă îndrumare a militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov.
La final, micii noștri vizitatori vor ieși cercetași cu diplomă!
În plus, fiecare copil vizitează gratuit Castelul Bran și primește la plecare un cadou cu suveniruri. Să se încânte și părinții de bucuria celor mici!”, spun reprezentanții Castelului Bran, conform mytex.ro.

AFI devine planeta copilăriei, de 1 Iunie: Copiii vor experimenta o aventură uimitoare, învățând despre sistemul solar și planeta Marte. Nu vor lipsi distracția, dansul, muzica și spectacolele/ Programul complet al activităților din perioada 31 mai-2 iunie

AFI devine planeta copilăriei, de 1 Iunie: Copiii vor experimenta o aventură uimitoare, învățând despre sistemul solar și planeta Marte. Nu vor lipsi distracția, dansul, muzica și spectacolele/ Programul complet al activităților din perioada 31 mai-2 iunie, scrie bizbrasov.ro.
AFI e de pe altă planetă? Dornic să afle răspunsul la această întrebare și pasionat de planete, stele și rachete spațiale, BAFI – cel mai simpatic ursuleț albastru de pe Terra (mascota AFI Brasov) s-a decis să se facă astronaut și să exploreze sistemul solar. Dar nu vrea să plece singur în această expediție, așa că-i invită pe toți copiii din Brașov și împrejurimi să i se alăture într-o călătorie FAINĂ pe MARTE. Până află de pe ce planetă e AFI, BAFI s-a decis să transforme centrul comercial în PLANETA COPILĂRIEI cu multe experiențe minunate pentru copiii de toate vârstele, măcar de Ziua Copilăriei.

În perioada 1 – 9 iunie, în premieră la Brașov se lansează expoziția interactivă FIRST KIDS ON MARS. Va fi poziționată în esplanadă, la etajul 1 și va putea fi vizitată între orele 10.00 – 22.00 cu acces gratuit. Copiii vor experimenta o aventură uimitoare, învățând despre sistemul solar și planeta Marte, despre gravitație și despre modul în care astronauții călătoresc în interiorul rachetelor, despre roverul Curiosity și despre modul în care umanitatea poate cuceri Marte, înconjurat de recuzite de calitate muzeală, implicați în jocuri captivante. Îmbrăcați ca astronauți și purtând căști, copiii vor învăța despre sistemul nostru solar, toate planetele, constelațiile și gravitația. Ei vor putea vedea toate planetele în 3D folosind o aplicație de realitate augmentată. Vor folosi un panou de control cu ​​multe butoane pentru a pregăti racheta pentru călătoria către Marte.

În interiorul rachetei, stând pe scaune speciale, vor experimenta vibrațiile lansării unei rachete. Odată ajunși pe Marte, copiii vor întâlni Curiosity Rover, plantele și laboratoarele geologice marțiane. Vor afla cum poate fi transformat Marte și vor analiza mostre de sol folosind un microscop pentru a descoperi semne de viață. La final, vor îngropa steagul First Kids pe Marte în pământ marțian pentru poze amuzante. Și pentru ca să se asigure că toți copiii vor ști cât mai multe informații despre planete, pe 1 iunie, între orele 14.00 și 16.00, BAFI le va oferi cadou și cartea BAFI explorează sistemul solar, cu jocuri interactive și informații prețioase despre planete, stele și sistemul solar.

În zilele de 1 și 2 iunie, Asociația Ucenicul Astronom va organiza observații astronomice de zi pe terasa AFI Brașov în intervalul orar 12:00-15:00. Se vor instala 3 telescoape astronomice profesionale cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea observa Soarele și Luna. Se vor putea identifica pete solare și cratere lunare. Observațiile sunt oferite gratuit de către BAFI și echipa AFI Brașov.

Călătoria pe Marte necesită o hidratare constantă, așa că prietenii de la Pasta Basta și Crouton le vor oferi celor mici limonadă cadou în zilele de 1 și 2 iunie.

Când pleci într-o călătorie atât de importantă, cum e cea spre MARTE e important să știi cum să-ți faci socotelile, cum să economisești și să-ți prioritizezi cheltuielile, așa că l-a invitat și pe Roboțelul Pepper de la BCR pentru a le oferi celor mici lecții de educație financiară. Pe lângă informațiile prețioase, copiii vor primi și cadouri surpriză.

Distracția, dansul, muzica și spectacolele nu au cum să lipsească de pe PLANETA COPILĂRIEI, așa că BAFI le-a pregătit prietenilor lui și spectacole faine în zilele de 1 și 2 iunie. Scena va fi amplasată la parterul mall-ului, în zona magazinului Bershka. Și pentru că cei mici iubesc atât de mult amintirile și adrenalina din caruseluri vor avea parte și de experiențe video 360 pe Planeta Amintirilor, în perioada 31 mai – 2 iunie, între orele 16.00 – 19.00 în zona magazinului Mohito de la parterul centrului comercial. Accesul la toate experiențele din AFI Brasov dedicate Zilei Copilului din perioada 31 mai – 2 iunie va fi gratuit pentru cei mici.

Surprizele nu se opresc aici. Tot weekend-ul, magazinele și locațiile din foodcourt-ul AFI Brasov au pregătit oferte speciale și surprize pentru copii. Ne vedem la AFI să lansăm cât mai multe zâmbete și amintiri minunate!

Vezi programul activităților din perioada 31 mai – 2 iunie aici:

VINERI 31 MAI
ORA 16.00 – 19.00 – Planeta amintirilor – PLATFORMĂ VIDEO 360 – parter
SĂMBĂTĂ 1 IUNIE
ORA 10.00- 22.00 – EXPOZIȚIE INTERACTIVĂ “FIRST KIDS ON MARS“ – etaj 1
ORA 11.00 – 19.45 – SPECTACOL ‘’VIVAT COPILĂRIA PE TĂRÂMUL Minunilor
EDIȚIA XX’’ – SCENĂ (ZONĂ MAGAZIN BERSHKA/ PARTER)

ORA 12.00 – 15.00 – observații cerești prin telescop – terasă
ORA 14.00 – 16.00 – BAFI EXPLOREAZĂ SISTEMUL SOLAR – CĂRȚI CADOU
ORA 16.00 – 19.00 – Planeta amintirilor – PLATFORMĂ VIDEO 360- parter
DUMINICĂ 2 IUNIE
ORA 10.00- 22.00 – EXPOZIȚIE INTERACTIVĂ “FIRST KIDS ON MARS“ – etaj 1
ORA 12.00 – Clubul de arte marțiale ‘’shingitai karate club’’
ORA 12.00 – 15.00 – observații cerești prin telescop – terasă
ORA 13.30 – SPECTACOL PRINȚESA KARLA ȘI MASCOTELe- scenă

ORA 14.30 – SPECTACOL DANS – HYPERION STUDIO – scenă parter
ORA 15.00 – RECITAL MUZICĂ UȘOARĂ – Liceul de Muzică Tudor Ciortea- SCENĂ (ZONA MAGAZIN BERSHKA/PARTER)
ORA 16.00 – 19.00 – Planeta amintirilor – PLATFORMĂ VIDEO 360 – parter

Previous Story

Brașov. Aplicație care va oferi date în timp real despre transportul în comun al RATBV

Next Story

Destinație de vacanță pentru brașoveni. Se redeschide Aqua Beach-Praid. „Am triplat dimensiunea piscinei pentru copii, am montat un tobogan de familie și elemente acvatice”