Avionul a pierdut 1.800 de metri în altitudine în 3 minute: Un pasager a murit și zeci au fost răniți

Last Updated on mai 22, 2024 Avionul a pierdut 1.800 de metri în altitudine în 3 minute: Un pasager a murit și zeci au fost răniți 1

Tragedie aeriană pe ruta Londra – Singapore. Un om a murit şi alţi 30 au fost răniţi, după ce aeronava a intrat într-o zonă de turbulenţe, deasupra Golfului Bengal. Pasagerii povestesc că aeronava a căzut 1.800 de metri în 3 minute. Imaginile filmate de călători surprind scenele violente care au urmat. Mâncarea şi bagajele au fost împrăstiată peste tot şi mai multe bucăţi din plafon s-au desprins. Toţi cei care nu purtau centura de siguranţă au fost aruncaţi în aer. De altfel, pasagerul care a murit, se afla la toaletă în acel moment.

Tragedia a lovit la doar o oră şi jumătate înainte ca aeronava cu 229 de oameni al bord să ajungă la destinaţie, pe aeroportul Changi, din Singapore. Pasagerii povestesc că avionul a început mai întâi să se încline, au urmat zdruncinături puterinice şi apoi o cădere terifiantă. Toţi cei care nu purtau centuri de siguranţă au fost aruncaţi din scaune. Un pasager aflat în toaletă în momentul incidentului a murit. “Cauza iniţială a morţii este un infarct sau o insuficienţă cardiacă. Vorbim de un pasager britanic, în vârstă de 73 de ani”, a declarat Kittipong Kittikachorn, director Aeroport Bangkok, conform Observator TV.

Turbulențele sunt obișnuite în timpul zborurillor, dar rar se întâmple să fie atât de violente. Ele apar atunci când un avion zboară prin mase de aer care se ciocnesc și se mișcă cu viteze foarte diferite.

E o cădere imposibil de controlat. Aeronava şi-a pierdut portanţa, a căzut şi probabil, asupra comenzilor, s-a putut interveni abia după trei minute. Căderea, într-adevăr, a fost foarte rapidă, foarte dură. A încercat să intervină, probabil, în toate felurile, comandantul de bord. Însă nu a reuşit să redreseze aeronava. Acele zone pot să fie observate pe radar şi să fie ocolite dar uneori este imposibil să ocoleşti zona respectivă”, a declarat Sorin Stoicescu, expert aviaţie.

Compania Singapore Airlines a transmis condoleanțe familiei victimei şi spune că va oferi asistență pasagerilor. Turbulenţele s-au înmulţit în ultima perioadă din cauza schimbăărilor climatice, spun cei care studiază fenomenul.

Mulți pasageri luau micul dejun în momentul incidentului. Apoi, după nouă sau zece ore de zbor, bărbatul se uita la un film când a văzut semnul centurii de siguranță aprinzându-se – așa că și-a pus centura de siguranță. „Mulțumesc Domnului că am făcut-o pentru că în câteva momente după ce am făcut asta, s-a dezlănțuit iadul”, a spus el pentru CNN, conform Digi 24.

S-a simțit ca și când avionul a picat. Probabil că a durat doar câteva secunde, dar îmi amintesc clar că am văzut pantofi și iPad-uri și iPhone-uri și perne și pături și tacâmuri și farfurii și pahare zburând prin aer și prăbușindu-se de tavan”, a spus Davies.

Previous Story

Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero, șoferul care ucis o studentă din Brașov

Next Story

Fly Lili va zbura din Braşov spre Franţa şi Israel. Compania începe zborurile și de pe Aeroportul Sibiu