Last Updated on aprilie 22, 2024
În ediția de duminică, 21 aprilie, a emisiunii „Asta-i România” a fost prezentată povestea Iuliei, dintr-un sat din Brașov, și a celor șapte copii ai ei, care, de la cerșit și un trai incert, au ajuns să aibă siguranța zilei de mâine.
Iulia, tânăra cu șapte copii care cerșea în plină stradă a primit o șansă să-și schimbe destinul. Acesteia i s-au oferit o bucată de teren și o capră, pentru a-și face propria gospodărie. Acum, aceasta are ograda plină de animale și își întreține familia din propria muncă. Evoluția ei remarcabilă a fost prezentată la „Asta-i România”.
Până în urmă cu câțiva ani Iulia era pe străzi iar ea și copiii săi trăiau din mila oamenilor. Pe atunci, aceasta reușea cu greu să le pună celor mici un colț de pâine pe masă. Însă povestea ei a fost auzită de Virginia, care a decis să le întindă o mână de ajutor.
„A venit la noi acasă într-o seară, noi, neavând curent electric, eram doar la lumânare și ne-am trezit așa, dintr-o dată, cu niște bătăi în ușă și zic: cine o fi la ora asta? Era undeva la 21:30, când ea și-a terminat toată treaba și a decis să vină la noi să ne cunoască.(…) Ne-a spus că lucrurile nu sunt atât de bune când trebuie să ceri, când trebuie să depinzi de cineva”, le-a povestit Iulia reporterilor de la „Asta-i România”, scrie Kanal D.
Femeia binevoitoare a venit tocmai până în sătucul brașovean în care locuiesc, pentru a le oferi un nou început. Aceasta le-a oferit o bucată de pământ și o capră, apoi învățat pe oameni, de la zero, cum să se descurce pe cont propriu.
„A venit cu propunerea să ne învețe cum să ne gestionăm banii, cum să ne gestionăm produsele pe care le avem. Eu neavând școală, soțul meu neavând școală nu ne putea integra într-un serviciu unde să ne câștigăm bănuți ca să ne putem descurca și ne-a oferit prima capră”.
Cum a reușit familia cu șapte copii să trăiască din propria muncă
Virginia a lucrat timp de trei ani cu ei, pentru a-i învăța cum să-și pună pe picioare propria gospodărie și cum să se folosească în mod responsabil de roadele pe care le obțin din munca lor.
„I-am învățat să crească niște găini, după aceea o capră-două, au avut lapte, au avut ouă, au avut carne, apoi am dezvoltat ușor, ușor, pentru că este foarte greu să înveți oamenii să gestioneze resursele pe care le au”, a explicat femeia.
Astăzi, Iulia și familia ei au curtea plină de animale. Aceștia au cai, păsări, capre și vaci de pe urma cărora au reușit, în sfârșit, să își câștige existența și să ajungă să aibă o situație financiară stabilă.