Video Brașov. Dan Negru critică prețul biletului la Castelul Bran: „Uite biletul! 70 de lei înseamnă 14 euro. Și odată ce ai ajuns la Bran, dai de trotuarele astea înguste, unde trebuie să te ferești de mașini”

Last Updated on aprilie 7, 2024 Video Brașov. Dan Negru critică prețul biletului la Castelul Bran: „Uite biletul! 70 de lei înseamnă 14 euro. Și odată ce ai ajuns la Bran, dai de trotuarele astea înguste, unde trebuie să te ferești de mașini” 1

La Castelul Bran biletul de intrare pentru vizitare este 70 de lei. Iar Dan Negru se întreabă într-o scurtă filmare de ce aici accesul este dublu ca preț față de celebrul Castel al lui Monte Cristo, una dintre cele mai mari atracții turistice din Franța și din toată lumea.

Am ajuns în dimineața asta pe aici. Uite Castelul Bran, una din marile atracții turistice românești. Acum să vă arăt și biletul de intrare. Dacă vrei să vizitezi Castelul Bran, plătești 70 de lei de om. Uite biletul! 70 de lei înseamnă 14 euro. Dacă vrei să vizitezi celebrul Chateau D’if, faimosul Castel al lui Monte Cristo, plătești 7 euro.
La jumătate! Chateau D’if, una din cele mai mari atracții turistice ale Franței Alexander Dumas a făcut celebru locul acela ca să vezi fortăreața de unde a evadat contele de Monte Cristo plătești 7 euro! Aici e 14 euro! Și odată ce ai ajuns la Bran, dai de trotuarele astea înguste, unde trebuie să te ferești de mașini.

Uite trotuarul, abia intră un om pe el. Un grup de turiști nu are nicio șansă. La noi, și mai scump și mai îngust. Uite Branul! Turismul românesc: minți și trotuare înguste”, spune Dan Negru în filmarea sa, conform Click.
Mulți au scris că e o dezamăgire să ajungi în zonă unde chiar lângă marele obiectiv turistic vezi gropi și mizerie.

„Am fost și noi în luna martie, dar nu este nimic wow….prețuri mari, trotuare lipsă, atunci erau gropi. Am vrut să ducem fetița, iar noi nu mai mersesem de mult timp, suntem din Brașov. Nu se merita.”
„Oribil ! Ca la noi la nimeni Rușine!”
„Pe lângă faptul ca e mai ieftin, ce priveliște frumoasa când ieși cu feribotul din vechiul port Marseille sa mergi la Château d’If… pt aia merita și mai mult de 7€”.

„Pe urmă ne întrebăm de ce România cu frumusețile ei nu este la fel de dezvoltată, din punct de vedere turistic, ca și alte țări din Europa. Răspunsul îl avem aici , vrem să facem mulți bani peste noapte, oferind puțin. Mare, munte, castele, muzee, peste tot egal . Nu-mi explic care o fi modelul nostru de turism, pare că jecmăneala asta ne reprezintă, din păcate”, este un alt comentariu.

„Am fost si eu pe acolo, nu am intrat, si din cauza pretului cât si din cauza timpului de așteptare! Să nu mai vorbim de infrastructură. Rusine să le fie”, sunt de o parte din mesajele pline de indignare.

Castelul Bran, situat în inima Munților Carpați din România, este cunoscut în întreaga lume drept „Castelul lui Dracula”. Însă, în ciuda legendei care îl leagă de Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Dracula, adevărul despre locuința acestui domnitor nu se ascunde în umbra poveștilor întunecate. În acest articol, vom dezvălui misterul care înconjoară Castelul Bran și vom explora unde a trăit cu adevărat legendarul Vlad Țepeș, scrie playtech.ro.

De-a lungul timpului, Castelul Bran a fost asociat cu vampiri, mister și mituri despre sângele înghețat. Cu toate acestea, cercetările arheologice și istorice demonstrează că Castelul Bran a avut un rol predominant în apărarea graniței sudice a Transilvaniei încă din secolul al XIV-lea, în timpul domniei lui Ludovic I al Ungariei. Vlad Țepeș, care a trăit în secolul al XV-lea, nu a avut nicio legătură documentată cu acest castel.

Previous Story

Video Brașov. Un lup imens a alergat în spatele unui biciclist spre Poiană. Urs pe Dobrogeanu Gherea, Urs filmat în plină zi la Delta din Carpați. „Dacă m-ați văzut doar noaptea, acum mă puteți admira și ziua”

Next Story

Cioacă a vândut biroul Elodiei cu 115.000 de euro. Mama Elodiei: „Unii zic că ar sta la Brașov. Nu știu ce bani i-a dat și fiului său”