(Video) Brașov. Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări se vor deschide pentru vizitare din acest weekend. Programul obiectivului

Last Updated on aprilie 24, 2024 (Video) Brașov. Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări se vor deschide pentru vizitare din acest weekend. Programul obiectivului 1

Incepând cu data de 27 aprilie 2024 obiectivele turistice, Canionul 7 Scari si Tiroliana 7 Scari, se vor deschide pentru vizitare si utilizare!
Program zilnic Canionul 7 Scari: 10:00 – 17.30 ( ultima intrare in canion)
Program zilnic Tiroliana 7 Scari: 10:00 – 16:30 (ultima persoana care coboara)

Interiorul Canionului este caracterizat de cele 7 trepte cu înălțimi cuprinse între 2,5 și 15 metri care se transformă în cascade atunci când volumului Pârâului 7 Scări crește. Cea mai înaltă cascadă dintre cele 7 numără 35 de metri, fiind un spectacol al naturii. Traversarea Canionului durează cel mult 30 de minute.

Turistul poate traversa canionul cu multă ușurință, având la dispoziție sistemul complet renovat și modernizat, care cuprinde acum nouă scări de metal securizate și platforme ajutătoare.
Nu este necesar un echipament performant. Copiii, în schimb, vor străbate canionul doar însoțiți de un adult. În timpul iernii, nu este permisă intrarea în Canion.

Canionul 7 Scări este atracția principală din împrejurimile Brașovului. Situat în partea de vest a Munților Piatra Mare la altitudinea de 948 de metri, Canionul este alcătuit din mai multe chei sculptate în calcar jurasic, scrie saceleanul.ro.

În continuare, se pot observa urme ale evoluției morfologice recente. Denumirea de „7 Scări” se datorează celor șapte trepte care s-au format în urma rupturilor de versant.
Atunci când volumul Pârâului 7 Scări crește, treptele se transformă în cascade pe cât de impresionante, pe atât de liniștitoare.

Programul, tarifele si regulamentele sunt disponibile pe www.canionul7scari.ro

Conform cercetărilor efectuate de geologi, Canionul 7 Scări datează încă din epoca mezozoică, atunci când pământul era casa dinozaurilor. După recuperarea și examinarea mai multor fosile, s-a ajuns la concluzia că partea inferioară a canionului datează din perioada jurasică, iar partea superioară datează din perioada triasică. Cu alte cuvinte, aici au trăit cândva dinozaurii”, este notat pe website-ul locației, conform Biz Brasov.

Advertisements
Previous Story

Ploșnițele dantelate invadează Brașovul: Primăria anunță măsuri împotriva ploșnițele dantelate – tigrul platanului

Next Story

(Video) Chinezii au livrat „trenul viitorului”: va face legătura între Brașov – București -Constanța