(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște

Last Updated on aprilie 27, 2024 (Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște 1

Potrivit consultantului în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, turismul rural este tot mai mult pe lista celor care vor să petreacă Paștelui în afara marilor orașe.

Turiștii caută tot mai mult experiențe autentice. Ei doresc să se implice în obiceiurile locale, să participe la slujbele religioase și să guste bucate tradiționale de Paște. Românii apreciază experiențele autentice, tradițiile și obiceiurile locale. În satele rurale, turiștii pot interacționa cu localnicii, gusta mâncăruri tradiționale și descoperi stilul de viață autentic. Observ o înclinație din ce în ce mai mare a românilor către turismul rural, mai ales că ne-am urbanizat din ce în ce mai mult în ultimii 20 de ani iar mulți nu mai avem bunici sau rude la țară. De asemenea, turismul rural oferă o evadare din agitația orașelor. Oamenii caută liniște, aer curat și peisaje naturale”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, pentru Economedia.

Acesta transmite că tarifele pentru pensiunile rurale și agroturistice sunt printre cele mai accesibile, variind, de obicei, între 100-120 de lei camera pe noapte (fără servicii de masă), la o pensiune de 2 margarete, până la 400-600 de lei camera pe noapte la o pensiune de 4 sau 5 margarete, cu toate mesele incluse.

Satul Viscri
Situat în inima Transilvaniei, în județul Brașov, este o bijuterie ascunsă care atrage turiști din întreaga lume. Acest sat a fost făcut cunoscut de Regele Charles al III-lea.

„Casa Regelui Charles, este un punct de atracție major pentru turiști. Regele Charles al III-lea a vizitat des acest sat și chiar și-a cumpărat o proprietate aici în 2006. Casa datează din 1875 și a fost renovată cu grijă, păstrând elementele tradiționale. Vizitatorii pot explora două dintre camerele casei, expozițiile din hambar și să se relaxeze la cafeneaua cu terasă dar se și pot caza aici. O persoană va plăti între 150 și 170 de euro pe noapte, cu servicii ”all inclusive” – toate mesele incluse, excursii și activități ghidate în timpul zilei, taxe de intrare, transport și taxe. Fațadele caselor vechi de peste 100 de ani sunt impresionante”, spune Traian Bădulescu, conform mytex.ro.

Casele sunt construite din lemn masiv de brad, cu porți înalte și acoperișuri din paie sau șindrilă. Biserica Evanghelică Fortificată, cu o istorie care se întinde din secolul al XII-lea, impresionează prin arhitectura sa și se numără printre cele mai remarcabile lăcașuri de cult din Transilvania. Turnul bisericii oferă o panoramă captivantă asupra satului și împrejurimilor.

În interiorul bisericii, vizitatorii sunt invitați să exploreze muzeul care ilustrează viața și organizarea comunității săsești, precum și Camera Slăninei. Turiștii au oportunitatea de a participa la diverse activități, inclusiv tururi ghidate pe traseele de biciclete, plimbări cu căruța prin împrejurimi, degustări de produse locale și excursii prin pădurile înconjurătoare.

Șirnea, Brașov
Potrivit lui Traian Bădulescu, acesta este primul sat turistic din România. Situat în comuna Fundata, județul Brașov, în culoarul Rucăr-Bran, la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri. Turiștii se pot bucura de priveliști impresionante ale munților Bucegi și Piatra Craiului.

Printre principalele activități turistice se numără plimbări în natură și trasee montane. Turiștii pot descoperi satul Șirnea la pas, urmând traseul ecoturistic T1 sau alegând un circuit prin Munții Piatra Craiului.
De asemenea, turiștii pot degusta și produsele locale: ciorbița de perișoare, cârnații făcuți în casă și bulz la tigaie, scrie Biz Brasov.

Previous Story

(Video) Mărturia mecanicului de locomotivă de la Depoul Braşov care evită un accident grav cu o mașină de pompieri care a traversat calea ferată neglijent

Next Story

Brașov. Festival Mediteranean, de Florii. Caracatiţă, homar, pui de baltă sau tentacule de calamar