Last Updated on aprilie 19, 2024
Loturile 1 și 3, dintre Brașov și Apața respectiv Cața-Sighișoara ale Magistralei Brașov-Sighișoara au ajuns la 27,5 % execuție, iar lotul de mijloc Apața-Cața care include tunelurile de la Ormeniș și Homorod, cele mai lungi din România este la 22 % execuție la sfârșitul lunii martie, conform raportului CFR Infrastructură.
„În cadrul contractului sunt prevăzute lucrări complexe de infrastructură și suprastructură feroviară, prin modernizarea liniei de cale ferată dublă pe circa 85 km, lucrări în stații (clădiri, peroane, copertine, tuneluri pietonale), modernizarea a 10 puncte de secţionare, 32 de poduri, 92 de podețe noi, 5 viaducte, 2 pasaje superioare, 1 pasaj inferior, 4 tuneluri feroviare și introducerea sistemului de management al traficului (ERTMS)”, a transmis CFR Infrastructură, potrivit bzb.ro.
Contractul pentru reabilitarea secţiunii centrale Apaţa – Caţa, (acum în lungime de 43 km şi 28 de km după reabilitare) a fost semnat în septembrie 2020 pentru 2,7 miliarde lei cu asocierea Aktor- Alstom – Arcada şi are o durată de 4 ani. Este un contract cu o mare complexitate tehnică pentru că vor fi construite şi patru tuneluri noi a anunţat CFR Infrastructură: Modernizarea a 28,2 km linie de cale ferată din care 6,11 km vor fi reabilitaţi, 9,626 km line nou construită şi 12,464 km linie în tunele.
3 staţii reabilitate (Racoş, Mateiaş, Ormeniş)
2 pasaje superioare
7 poduri ✓ 10 podețe ✓ 3 viaducte ✓ 4 tuneluri nou construite (cale simplă) la Ormeniș (dublă galerie 6,9 km) și Homorod (dublă galerie 5,2 km)
Instalații de centralizare electronică, introducerea sistemului de management al traficului ERTMS, instalații de energoalimentare.
Situația Autostrăzii Comarnic-Brașov a fost dezbătută cu autoritățile din Qatar și Emiratele Arabe Unite
Autostrada Comarnic-Brașov și modernizarea magistralei CFR Predeal-Brașov se numără printre proiectele de infrastructură pe care Guvernul le discută cu autoritățile din Qatar și Emiratele Arabe Unite.
Autostrada Ploiești-Brașov are un cost estimat de 5 miliarde de euro, valoare calculată în urma analizei din studiul de fezabilitate, care este încă în lucru. Un miliard de euro este și costul estimat pentru modernizarea liniei de tren Predeal-Brașov, unde proiectul prevede construirea unui tunel de 10 km, dar aici nu este clar cum se va face recuperarea investiției, scrie Radio România Brasov.
Până la autostradă și cale ferată modernă care să treacă munții între București și Brașov, Compania de Drumuri vrea să construiască pasaje rutiere pietonale la Comarnic, Sinaia, Azuga și Predeal, iar Consiliul Județean Prahova vrea centuri la Comarnic și Bușteni, relatează Radio România Actualități.