Mergi? Târg de Junii Brașovului. „Vino să faci parte din sărbătoarea gusturilor și tradițiilor brașovene!”

Last Updated on aprilie 14, 2024 Mergi? Târg de Junii Brașovului. „Vino să faci parte din sărbătoarea gusturilor și tradițiilor brașovene!” 1

În Duminica Tomii, ziua în care Junii Brașovului coboară în Cetate, primăria Brașov, prin Serviciul Public Administrare Piețe organizeză anul acesta un târg specific. În Duminica Tomii, Junii Brașovului coboară în „Cetate”, obicei vechi din 1728, atunci de când este prima atestare documentară a acestui obicei, scrie Biz Brasov.

După parada din Centrul Vechi al Brașovului, junii se întorc, în fiecare an, la Pietrele lui Solomon, unde, alături de sute de curioși, are loc o petrecere câmpenescă. Anul acesta, primăria asigură variante de alimentație publică pentru cei care vor să petreacă alături de juni.
Regulamentul desfășurării acestui târg este publicat pe site-ul primăriei Brașov, după cum urmează:
2 locuri vânzare (30 mp fiecare) destinate produselor prepararate la grătar (Tronson I);
4 locuri vânzare (15 mp fiecare) destinate produselor din categoria plăcinte, clătite, langoș, gogoși, kurtos, găluște cu prune, popcorn, vată de zahăr (Tronson II, III);
În tronsoanele II și III sunt acceptate rulote sau food-truck amenajate si autorizate DSV.

Alătură-te nouă la Târgul de Junii Brașovului, ce va avea loc pe 12 mai! Târgul pe care îl organizăm la această sărbătoare a comunității are obiectivul de a prezenta brașovenilor și turiștilor o selecție variată de produse gastronomice locale de calitate: de la preparate pe grătar, până la plăcinte, clătite, langoși, dar și produse tradiționale. Încurajăm descoperirea și apreciem diversitatea culinară, fără a ne limita strict la tradițional.

Este o ocazie excelentă de a evidenția unicitatea și calitatea ofertei tale gastronomice, de a-ți expune produsele în fața unui public larg și de a celebra împreună tradițiile locale. Vino să faci parte din sărbătoarea gusturilor și tradițiilor brașovene!”. Este invitația lansată de cei de la SPAP Brașov către comercianții din zona alimentației publice care vor servi preparate din carne la grătar și „produse specifice”.

Conform regulamentului, pe lângă preparatele la grătar, se vor putea comercializa plăcinte, clătite, langoş, gogoşi, kurtos, găluşte cu prune, popcorn, vată de zahăr, apă, băuturi racoritoare, cafea, băuturi calde, snack-uri, chips, alune, sărăţele, dulciuri preambalate.
Sunt strict interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice spirtoase în aria de desfăşurare a târgului, se arată în regulament. Singurele permise sunt doar berea și cidrul.
Data-limită pentru înscrieri este 22 aprilie 2024.

Festivalul Fructelor de Mare revine la Brașov în acest weekend
Prăvălia cu Raci și Deliciile Sultanului pregătesc un adevărat FESTIN, începând de vineri – 12 aprilie! Poți încerca homari, raci, fel și fel de alte fructe de mare, pești și rețete mediteraneene, ca mai apoi să te îndulcești cu deliciile turcești!
Vă așteptăm să ne delectăm cu fructe de mare, pește și deserturi turcești, toate pregătite proaspăt și cu măiestrie, chiar în fața dumneavostră, la Festivalul Fructelor de Mare care va avea loc weekend-ul acesta în Brașov, scrie mytex.ro.

Oferta organizatorilor pentru gurmanzi este una variată, iar prețurile sunt pentru buzunarele tuturor. Printre bunătățile preparate se află și raci, homari, calamari, midii, caracatiță, scoici, king crab, paella, rapană, pui de baltă, dorada, păstrăv, redfish, iar dacă este să vorbim și despre deliciile turcești, oferta este cel puțin la fel de vastă.

Festivalul este deja unul cu tradiție în Brașov, iar festinul culinar este pregătit de echipa Prăvălia cu Raci și Deliciile Sultanului, bucurându-se deja de notorietate printre brașoveni. Evenimentul își va avea startul vineri, 12 aprilie și se va desfășura până inclusiv duminică 14 aprilie, interval orar 12:00 – 22:00, în zona de Agrement LACUL NOUA, Brașov.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. Noi detalii. Mașină lovită de tren, șoferul a vrut să facă o fotografie frumoasă. „Tot cărau bolovani ca să pună și o scândură din aia dintre linii”

Next Story

(Video) Echipaj de pompieri în misiune, la un pas să fie spulberat de tren