Foto Brașov. Piața Dacia se transformă în Mall agroalimentar. Cumpărătorii vor avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante

Last Updated on aprilie 23, 2024 Foto Brașov. Piața Dacia se transformă în Mall agroalimentar. Cumpărătorii vor avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante 1

Primăria Brașov dorește să modernizeze Piața Dacia, care va arăta ca un Mall. Deja se aud unele voci care se opun proiectului, probabil la Mall-uri au voie doar companiile străine. Producătorul român trebuie ținut în continuare în condiții improprii?

În anul 2022 am privit în urmă, la ce reprezentau piețele Brașovului la acel moment. Din păcate, ultimii 20 ani parcă nu trecuseră peste ele; totul era la fel, nicio investiție majoră, nicio abordare sincronă. O primă concluzie s-a impus atunci rapid: decalajul mare trebuie recuperat (atât ca dotări materiale cât și în privința eticii administrării). La momentul 2022 Municipalitatea și-a asumat faptul că pentru noi toți, cumpărători, producători, comercianți, a ajunge în anii 2020 însemnă a avea și niște piețe în consecință.

Am decis modernizarea piețelor. Proiectele sunt de mare anvergură și necesită timp; în 2022 am demarat expertizele și studiile necesare, iar în 2023 am executat studiile de fezabilitate pentru noile piețe… Am lucrat în paralel 3 studii de fezabilitate, astfel încât acum sunt gata documentațiile pentru modernizarea piețelor Dacia, Astra și Star. Piețe agroalimentare ale Brașovului…”, au precizat cei de la Serviciul Public Administrare Piețe Brașov, conform mytex.ro.

Cum va fi modernizată Piața Dacia din Brașov
În continuare, aceștia au prezentat o serie de caracteristici ale noii Piețe Dacia.
– Este un proiect întins pe o suprafață de 2.466 mp, cu o suprafață construită desfășurată totală de 7.109 mp – o suprafață generoasă care va găzdui una din cele mai bune oferte ale unei piețe agroalimentare.

– Nu va fi diminuată capacitatea comercială a obiectivului, întrucât acesta va dispune de peste 300 tarabe (sectoare de legume fructe, lactate și brânzeturi, carne și produse din carne) cu o lungime de cel puțin 1,5 metri; la acestea se adaugă peste 1000 mp de spații comerciale.

– Va exista o continuitate a celei mai mari părți a actului comercial din prezent, în sensul că acei producători și comercianți de calitate, pe care îi întâlnim azi la tarabe, îi vom întâlni și în noul obiectiv; vom integra noul și funcționalul în buna tradiție comercială a Pieței Dacia.

– Noua piață va avea spații de depozitare „fresh” (temperatură controlată, pentru păstrarea fructelor) de 586 mp și spații de depozitare frigorifice de 86 mp.
– Va exista un subsol destinat activităților conexe celor comerciale (aprovizionare și depozitare), fiind prevăzute inclusiv vestiare și spații de cazare pentru producători; fluxurile de marfă și de persoane vor fi separate, nu se va mai aproviziona pe căile pietonale, ci transportul mărfurilor la locurile de vânzare se va face cu lifturi dedicate.

Foto Brașov. Piața Dacia se transformă în Mall agroalimentar. Cumpărătorii vor avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante 2

– Pentru confortul cumpărătorilor și al utilizatorilor, în toată piața va exista temperatură controlată, iar publicul va avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante.
– Vor exista parcări dedicate pentru cumpărători care, în funcție de soluția tehnologică adoptată, pot ajunge la aprox. 150 locuri.
– Va exista o zonă specială destinată activităților de comerț temporar, evenimentelor, dar și socializării.

Foto Brașov. Piața Dacia se transformă în Mall agroalimentar. Cumpărătorii vor avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante 3 Foto Brașov. Piața Dacia se transformă în Mall agroalimentar. Cumpărătorii vor avea la dispoziție lifturi dedicate, dar și scări rulante 4

– Pe terasa obiectivului vom putea, în sezonul cald, să servim o gustare, o cafea, sau chiar să preparăm alimentele cumpărate din piață; terasa obiectivului, de cateva sute de metri pătrați, va îmbina utilul cu plăcutul și va oferi brașovenilor poate cel mai plăcut loc de socializare din zonă.

Previous Story

Prea mulți turiști. Castelul de Lut Valea Zânelor schimbă regulile de vizitare și rămâne deschis doar pentru clienții terasei

Next Story

Destinație de vacanță pentru brașoveni. 8 spectacole sold out la FITS, la trei zile de la punerea în vânzare a biletelor. „Am primit telefoane de la oameni care au cumpărat bilete la spectacolul lui John Malkovich cadou de Paşte pentru familie”