Papanașul cu foiță de aur stârnește controverse în Brașov

Last Updated on aprilie 11, 2024 Papanașul cu foiță de aur stârnește controverse în Brașov 1
(foto arhiva Kanal D)

Brașovul, renumit pentru peisajele sale pitorești și bogata sa tradiție culinară, găzduiește o varietate de preparate locale, printre care și delicioșii papanași. Această delicatesă tradițională românească, compusă dintr-un aluat de brânză și smântână, servită cu dulceață și smântână, este apreciată de locuitorii și turiștii care vizitează orașul. Însă, o analiză a prețurilor papanașilor în Brașov relevă o gamă largă de costuri pentru această specialitate, variind în funcție de locație, calitate și adăugarea altor ingrediente.

Printre cele mai populare restaurante din Brașov care oferă papanași, trei au captat atenția clienților pentru varietatea prețurilor oferite.
Potrivit informațiilor disponibile pe paginile lor de livrare online, prețurile variază semnificativ între 26 și 59 de lei.

Dacă preferați o variantă ceva mai elaborată a papanașilor, un alt restaurant vine în întâmpinarea clienților cu o ofertă la prețul de 33 de lei. Cu ingrediente de calitate și o prezentare impecabilă, această opțiune poate fi considerată un echilibru între calitate și preț.

Un papanaș ce a stârnit însă controverse este cel cu foiță de aur.
Pentru cei care sunt în căutarea unei experiențe mai rafinate și sunt dispuși să investească un pic mai mult, restaurantul de lux propune spre livrare o variantă de papanași la prețul de 59 de lei. De remarcat este prezența foiței de aur care conferă acestui desert un aer luxos și excentric.

Ce cred oamenii despre prețul acestor papanași
În timp ce unii oameni se bucură de diversitatea prețurilor și de opțiunile oferite de restaurantele din Brașov pentru papanași, alții exprimă dezamăgire sau chiar revolta față de aceste discrepanțe.

Pentru unii, prețurile accesibile oferă oportunitatea de a savura un delicios desert fără a-și depăși bugetul stabilit. Aceștia apreciază variantele mai ieftine și consideră că pot experimenta aceeași plăcere gustativă fără a plăti sume exorbitante.
„Dacă ar fi să aleg dintre cele trei variante…l-aș alege clar pe cel la 26 de lei. E un simplu papanaș. Papanașul ar trebui să fie cu dulceață, smântână, eu așa știu, nu cu foiță de aur ”, a spus un locuitor al orașului Brașov, pentru Kanald.ro.

În schimb, există și persoane care se simt dezamăgite de tendința de a crește prețurile, în special în cazul variantelor mai scumpe, cum ar fi cea cu foiță de aur. Aceste opinii negative sunt adesea însoțite de argumentul că papanașul adevărat este cel clasic, fără adaosuri sau ingrediente extravagante.

Papanaș cu foiță de aur. Cu 60 de lei fac acasă 20 de papanași. Nu știu, n-am încercat, dar cred că cel simplu e mult mai gustos”, a spus Marin, revoltat de prețul papanașilor, pentru sursa menționată anterior.

Papanași cu smântână și dulceață de afine. Cum se fac: Rețeta tradițională
Papanașii cu smântână și dulceață de afine reprezintă un desert tradițional românesc extrem de delicios. Iată cum poți să îi prepari.
Ingrediente:
– 500g brânză de vaci proaspătă și scursă
– 2 ouă
– 4 linguri făină
– o lingură zahăr
– coaja rasă de la o lămâie (netratată chimic)
– un praf de sare
– ulei pentru prăjit

Servire:
– smântână
– dulceață de afine

Cum se prepară
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci scursă, ouăle, făina, zahărul, coaja rasă de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogenizate și obții un aluat puțin lipicios, scrie DC News.

Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, formează din aluat biluțe, apoi modelează-le sub formă de gogoși, lăsând un mic orificiu în mijloc pentru a favoriza coacerea uniformă. Poți să îți ungi mâinile cu puțin ulei pentru a preveni lipirea aluatului.

Încinge ulei într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță. Când uleiul este suficient de încins, adaugă papanașii și prăjește-i pe fiecare parte până devin aurii și crocanți. Asigură-te că îi întorci de câteva ori pentru a se prăji uniform. Servește-i calzi, alături de smântână și dulceață de afine.

Previous Story

Video Brașov. Reacția mamei elevului care ar fi șantajat o profesoară. „Fetița cred că era îndrăgostită de el”

Next Story

Primul pasaj pietonal subteran cu lifturi în Brașov