(Video) Stâna în care era exploatat copilul din Brașov este a unui viceprimar. Minorul ar fi fost adus să muncească chiar de tatăl său. Câți bani încasa tatăl lui de la așa-zișii stăpâni

Last Updated on aprilie 3, 2024 (Video) Stâna în care era exploatat copilul din Brașov este a unui viceprimar. Minorul ar fi fost adus să muncească chiar de tatăl său. Câți bani încasa tatăl lui de la așa-zișii stăpâni 1

Stâna în care era exploatat copilul din Brașov este a unui viceprimar. Câți bani încasa tatăl lui de la așa-zișii stăpâni
Viceprimarul comunei Ungra din județul Brașov este cercetat de DIICOT pentru că ar fi exploatat – la stâna lui – un copil de 12 ani.

Băiatul le-a povestit anchetatorilor că suspectul l-ar fi obligat să muncească în condiții grele și l-ar fi bătut de mai multe ori.
Anchetatorii au descins miercuri dimineață la stâna viceprimarului din Ungra, unde se presupune că a fost exploatat copilul, timp de doi ani. Potrivit procurorilor, băiatul era ținut într-un adăpost improvizat, fără condiții minime de igienă, scrie Stirile Pro Tv.

Adolescentul, care are acum 14 ani, a mărturisit că a încercat de mai multe ori să plece de acolo, înapoi, acasă, dar stăpânul l-a dus cu forța înapoi la stână, unde l-a bătut cu biciul.
Anchetatorii au ajuns la viceprimar după ce, în ianuarie, au reținut un alt bărbat, inginer silvic, care, la rândul lui, exploata aceeași victimă. În timpul audierilor, băiatul a povestit despre anii petrecuți în serviciul edilului. Totul s-ar fi întâmplat cu acordul tatălui său, care încasa până la 1.000 de lei lunar de la așa-zișii stăpâni.

Individul a fost trimis deja în judecată pentru complicitate la trafic de minori.
Reporterii Observator TV au stat de vorbă cu fiul viceprimarului, nu au reușit să vorbească cu viceprimarul, fiul neagă aceste acuzații, spune că cel care l-ar fi adus la muncă pe minor e chiar tatăl acestuia, care era plătit pentru munca pe care el o depunea la stână și la grajduri.

Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov. Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Previous Story

Cine sunt cei 6 români care apar în Topul Forbes cu miliardarii lumii. Averile lor însumează 10,6 miliarde de dolari. Brașoveanul Ion Țiriac, detronat de pe primul loc

Next Story

(Video) Sunt sau nu bani în iepurașii de ciocolată? Reacția Lidl şi Heidi după zeci de figurine sparte