Aeroportul Brașov „deschide” 9 hoteluri în Brașov. 1.300 de camere de hotel afiliate internațional precum Swissotel, Kempinsky sau Hyatt

Last Updated on aprilie 14, 2024 Aeroportul Brașov „deschide” 9 hoteluri în Brașov. 1.300 de camere de hotel afiliate internațional precum Swissotel, Kempinsky sau Hyatt 1

Deschiderea Aeroportului Internațional Brașov a fost cea mai importantă dezvoltare publică recentă, având un efect direct asupra apetitului investitorilor pentru Brașov, cu precădere în sectorul hotelier și în domeniul dezvoltării de proiecte mixte. Acestea sunt principalele concluzii ale evenimentului Brașov Real Estate Roundtable, organizat astăzi de Romania Property Club la Brașov, anunță mytex.ro.

Astfel, nu mai puțin de 1.300 de camere de hotel afiliate internațional sunt în dezvoltare, cu date de deschidere între 2024 și 2028, conform companiei de consultanță în turism Est Hospitality. În prezent, la nivel de județ sunt 128 de hoteluri, cu un total de 5.871 de camere. Creșterea pentru categoria 5-stele în următorii trei ani va fi de 128%, odată ce noile hoteluri vor fi inaugurate.

 

Pipeline Hoteluri BrașovClasificareNumăr de camereOperatorData estimativă inaugurare
Swissotel Poiana Brasov5*114Accor2024
Double Tree by Hilton5*130Hilton2025
Hilton Garden Inn4*130Hilton2025
Ibis Styles3*126Accor2025
AC by Marriott4*161Marriott2025
Mercure Brasov Centre4*180Accor2025
Kempinsky Poiana Brasov5*120Kempinsky2027
International branded hotel Poiana Brasov4/5*150TBA2027
Hyatt Regency5*189Hyatt2028
TOTAL1300

Pe lângă hoteluri, câștigă teren și dezvoltările mixte. Coresi reprezintă unul din cele mai ample proiecte de regenerare urbană din România, având 120 de hectare, circa 8% din suprafața utilă a Brașovului. În Cartier Coresi au fost investite 350 de milioane de Euro în remodelarea vechii platforme, iar până în 2030 vor mai fi alocate încă 350 de milioane de Euro pentru dezvoltare, conform Nhood.

Qosmo și Kronwell, desemnate cele mai bune hoteluri din Transilvania. Cele două se află și în topul hotelurilor de business din România
Qosmo Hotel și Kronwell Hotel sunt cele mai bune hoteluri de business din Transilvania, în timp ce Complexul Ana Hotels din Poiana Brașov s-a clasat pe locul 4 în acest top, realizat de compania de consultanță în domeniul HoReCa Trends HRB.

De altfel, Brașovul este pe primul loc în top din punctul de vedere al interesului pe care îl suscită în rândul investitorilor. În ultima vreme, au fost anunțate două noi branduri – Swissotell și Kempinski, ambele în Poiana Brașov, în timp ce Aro Palace își dorește să intre în renumitul lanț Hyatt. De asemenea, Hotelul Capitol va fi afiliat rețelei Mercure, pe lângă alte hoteluri anunțate de mai mulți investitori, în Brașov, dar și în Poiana Brașov.

La nivel național, Hotelul Kronwell din Brașov s-a clasat pe locul secund în Topul hotelurilor de business de oraș, o secțiune a Top 50 hoteluri de business, o gală organizată de Trends HRB, companie de consultanță în domeniul hotelier. De altfel, Brașovul mai are un hotel în Top 10 al hotelurilor de oraș – Qosmo – acesta ocupând locul patru, scrie Biz Brasov.

Pe primul loc în acest clasament se clasează Intercontinental Athenee Palace București, în timp ce pe locul 3 hotelul JW Marriott București Grand Hotel, tot din Capitală.

Hotelul Kronwell a fost deschis în 2013, în urma unei investiții de 14 milioane de euro, îmbinând oferta corporate cu cea de leisure. Hotelul are 81 de camere și a trecut în timp prin mai multe etape de dezvoltare

Qosmo Hotel a fost inaugurat în 2021, investiția cifrându-se la 16 milioane de euro realizată de Ceetrus România. Hotelul a venit ca o completare a funcționalităților deja dezvoltate de companie – retail, rezidențial și office. Unitatea de cazare are 133 de camere și este clasificată la patru stele.

În top mai este prezent un hotel brașovean – Aro Palace – care se clasează pe locul 35. Acesta are 195 de camere, având standardul de cinci stele.

Previous Story

(Video) Mecanicul de locomotivă din Brașov, premiat pentru evitarea unui impact tragic cu mașina de pompieri

Next Story

Foto Brașov. S-a deschis hipermarketul discount ATAC, în locul Auchan. Mii de prețuri mici