(Video) Iustin, băieţelul de 8 ani care a uimit o lume întreagă. Face calcule în minte mai repede decât un calculator: e campion la aritmetică mentală. „Eu fac calculele în cel mult 10 secunde. Pe mine m-a motivat sora mea şi m-a învăţat cum să le fac atât de rapid”

Last Updated on martie 28, 2024 (Video) Iustin, băieţelul de 8 ani care a uimit o lume întreagă. Face calcule în minte mai repede decât un calculator: e campion la aritmetică mentală. „Eu fac calculele în cel mult 10 secunde. Pe mine m-a motivat sora mea şi m-a învăţat cum să le fac atât de rapid" 1

Băieţelul de clasa a doua a adus aurul în România de la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală. Este cel mai recent trofeu cucerit cu puterea minţii de Iustin. Are doar 8 ani şi o pasiune mai puţin obişnuită: aritmetica mentală, care i-a adus până acum 10 premii internaţionale.

La acel concurs am avut 120 de exerciţii cu dificultăţi diferite în 30 de minute. Eu le-am făcut în 10. Secretul e că trebuie să ne bazăm pe primele 2 numere şi după aia pe ultimul număr al adunării cu sute. Eu fac calculele în cel mult 10 secunde”, a declarat Iustin Ştefan Petcu, conform Observator Tv.  “El întotdeauna a fost bun la numere şi are şi o memorie deosebită. Vine de la şcoală, vrea să-şi facă temele. Pentru el cea mai mare dezamăgire ar fi să o dezamăgească pe doamna şi ne jucăm şah în ultima vreme“, a declarat Viorel Petcu, tatăl lui Iustin, din Năvodari.

Iustin nu e singurul care face performanţă din familie. O are ca model pe sora lui mai mare, pe care chiar a învins-o la un concurs din Coreea. Au participat atunci 650 de copii. “Pe mine m-a motivat sora mea şi m-a învăţat cum să le fac atât de rapid”, a declarat Iustin Ştefan Petcu. În spatele unei asemenea performanţe, stau eforturile neobosite ale părinţilor.

Biletele de avion acestea ar costa cel mai mult. În momentul în care nu aloci timp şi căutam ca părinte scuze sunt încărcat la serviciu sunt prins în nu ştiu ce atunci cred că nici ei nu pot obţine performanţa cu adevărat”, a declarat Viorel Petcu, tatăl lui Iustin.

De trei ani, campionul la artimetică mentală face echipă cu doamna învăţătoare. “E un copil extraordinar, dornic de a acumula ceva nou în fiecare zi. Un copil supradotat încă din clasa pregătitoare pentru că viteza lui de reacţie este extraordinară”, a declarat Elena Duţă, învăţătoarea lui Iustin.

Suntem mândri că Iustin este elevul şcolii noastre, că face parte din ‘echipa argheziană’ formată din elevi excepţionali şi din profesori dedicaţi“, a declarat Lavinia Mocanu, directoarea Școlii “Tudor Arghezi” din Năvodari. Băiatul din Năvodari se pregăteşte acum pentru următorul concurs internaţional, care va avea loc în Dubai, la începutul lunii mai.

„Ne mândrim cu tine, copil deștept de clasa a II-a, atât doamna prof. înv. primar, Duță Elena, dar și noi, toți profesorii Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi, Năvodari. Felicitări!, au precizat reprezentanții unității de învățământ, conform Focus press.

Previous Story

(Video) Gafă Brașov. Un consilier local și-a „invitat” colegii la WC. A uitat să închidă camera pe Zoom și s-a filmat făcându-și treaba la wc, în plină ședință

Next Story

Video Brașov. Cum arată garajul pe care proprietarul cere 25.000 de euro, cât o garsonieră. Telefonul îi sună fără încetare. „Cineva mi-a făcut o ofertă chiar mai bună: închiriere pe 10 ani cu chiria plătită anticipat”