(Video) Brașovul construiește o bijuterie de Sală Polivalentă. Cum arată acum cea mai mare sală polivalentă din România

Last Updated on martie 22, 2024 (Video) Brașovul construiește o bijuterie de Sală Polivalentă. Cum arată acum cea mai mare sală polivalentă din România 1

Cea mai mare sală polivalentă din România se construiește la Brașov, va avea peste 11.000 de locuri și stadiul construcției este de 70%.
Viitoarea sală se va ridica pe amplasamentul fostului stadion municipal din Braşov şi va costa 356,7 milioane de lei (72 milioane de euro). Dintre cele 11.233 de locuri, 10.075 vor fi în sala mare, iar restul de 1.158 într-o sală secundară, de antrenament.

La acest moment se desfășoară etapa finală de turnare a stâlpilor de la ultimul inel al sălii principale, operațiune care se va încheia la sfârșitul acestei luni. Conform graficului, în luna aprilie va începe montarea structurii pentru acoperișul de la sala mare, iar la sala mică va începe montarea acoperișului. Luna aceasta vor începe lucrările de instalații și compartimentările din zidărie. Conform reprezentanților firmei de construcții, până în acest moment s-au realizat lucrările la structura de rezistență, în proporție de 95%, inclusiv montarea prefabricatelor din beton pentru gradene. Se lucrează la turnarea stâlpilor de rezistență de la ultimul nivel, lucrările la acest nivel fiind realizate în proporție de 70%, anunță Biz Brasov.

La sala mică, structura metalică a fost montată în totalitate și urmează montarea învelitorii. La sala mare au fost livrate componentele necesare structurii acoperișului, iar de luna viitoare va începe montarea acestora.

Contractul a fost semnat in iulie 2022, cu o durată de execuţie de 36 luni. Sala va avea subsol, parter, mezanin şi etaj 1 şi va include spaţii administrative, vestiare pentru sportivi şi antrenori, anexe, spaţii comerciale de alimentaţie publică, dar şi o parcare subterană cu 74 de locuri şi 10 locuri în parcare supraterană, scrie Digi 24.

Sala va avea de asemenea o zonă de promenadă, scenă pentru spectacole în exterior, alei şi terase înierbate.
Noua sală polivalentă din Brașov va fi destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, activităţilor culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea ei la standarde naţionale şi internaţionale.

Construcţia sălii polivalente va permite desfăşurarea următoarelor sporturi: tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Terenul de sport va avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA – pentru practicarea sporturilor internaţionale. Pentru competiţiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.

Previous Story

Brașov. Târg de Paște în Piața Sfatului. „Acces la produse autentice, artă meșteșugărească, obiecte „handmade”, bijuterii, precum și o varietate de produse alimentare tradiționale”

Next Story

(Foto) Modernizarea liniei ferate Brașov – Sighișoara. ”Cârtița” Eleni lucrează intens la tunelul de la Ormeniș, cel mai lung din ţară. Intră la lucru și cârtița „Varvara“