Video Brașov. Șofer prins cum conduce un BMW cu 275 km/h. Mesajul polițiștilor: „Am decis să-ţi oferim un “permis de odihnă” timp de 120 de zile”

Last Updated on martie 4, 2024 Video Brașov. Șofer prins cum conduce un BMW cu 275 km/h. Mesajul polițiștilor: „Am decis să-ţi oferim un "permis de odihnă" timp de 120 de zile” 1

Cursă inconștientă în Brașov. Un șofer a fost prins în timp ce circula cu 275 km/h. Acesta a fost amendat şi a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 120 de zile. Mesajul hilar postat de Polițiștii din Brașov pe rețelele de socializare.

Stimate conducător auto, avem onoarea de a te informa că vehiculul tău a fost surprins de aparatul radar într-o cursă de viteză mai captivantă decât un film de acţiune! Suntem impresionaţi de performanţa ta, însă suntem aici pentru a te ajuta să rămâi cu picioarele pe pământ (sau pe asfalt, în cazul tău).
În urma analizei detaliilor, am decis să-ţi oferim un “permis de odihnă” timp de 120 de zile. Consideră acest interval ca pe unul de meditaţie, timp în care îi vei privi pe ceilalţi cum şofează”, a transmis Poliţia Braşov pe pagina de Facebook, conform Observator Tv.

Mesajul postat pe Facebook de autorități
În aceeaşi notă umoristică, poliţiştii i-au trasmis şoferului că va avea timp să consulte articole despre limitele de viteză şi riscurile nerespectării acestora.
Tot pentru această perioadă, în care nu vei putea conduce, ţi-am pregătit o listă cu articole interesante despre limitele de viteză şi riscurile nerespectării acestora. Sperăm să descoperi că deplasarea cu viteza legală poate fi chiar mai distractivă! Aşadar, după ce îţi vei redobândi permisul, condu în siguranţă şi fii atent la indicatoarele de viteză – ele nu sunt doar elemente”, mai precizează poliţiştii, conform G4Media.

180 de braşoveni pe zi sună la 112 să cheme Poliţia
Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov şI-a prezentat zilele trecute, bilanţul pentru 2023. Astfel, în cursul anului trecut s-au organizat şi efectuat 767 de razii şi acţiuni de amploare/cu efective mărite şi 7.622 de controale directe, care au avut drept rezultat constatarea a 1.822 de infracţiuni, dintre care 1.251 în flagrant delict, aplicarea a 78.786 de contravenţii, în valoare totală de peste 32.000.000 de lei, respectiv confiscarea/ indisponibilizarea a 10 autovehicule, scrie bzb.ro.

Pe un alt palier deosebit de important al structurilor de ordine publică s-au situat activităţile preventive şi de intervenţie desfăşurate în comunitate, materializate în preluarea şi gestionarea a 65.501 de apeluri prin SNUAU 112, cu o medie lunară de 5.458 de apeluri şi o medie zilnică de 180 de apeluri, realizarea a 31.937 de intervenţii la evenimente, aplanarea a 2.981 stări conflictuale, soluţionarea a 11.144 de petiţii şi derularea a 1.036 de activităţi educativ-preventive în mediile considerate vulnerabile.

13.607 dosare penale soluţionate
În anul 2023, poliţiştii braşoveni au desfăşurat o activitate susţinută pe linia soluţionării dosarelor penale, astfel că, în urma colaborării fructuoase cu instituţiile de parchet, au fost soluţionate 13.607 dosare.

Infracţionalitatea stradală, în scădere
„Îmbucurător este faptul că, în anul 2023, ca urmare a activităţilor susţinte pe segmental preventive şi combative, se constată o scădere a infracţionalităţii stradale (-12,63%), evoluţie descendentă înregistrând şi principalele genuri de fapte comise în sectorul stradal monitorizate (loviri şi alte violenţe, furtul, distrugerea, tulburarea ordinii şi liniştii publice)”, a explicat inspectorul şef al IPJ Braşov, chestor de poliţie Valentin Flucuş.

„Criminalii” economici: pagube 40.149.000 de lei
În domeniul infracţionalităţii economico-financiare, efectivele specializate au constatat 200 fapte de natură penală, aspect corelat cu intensificarea activităţilor de control efectuate în teren de către poliţiştii specializaţi. În acest domeniu au fost organizate şi efectuate 101 de acţiuni, dintre care 41 cu efective mărite, având ca scop asigurarea legalităţii funcţionării agenţilor economici din judeţul Braşov.
Valoarea prejudiciilor totale recuperate în cauzele instrumentate, precum şi a măsurilor asigurătorii aplicate este de aproximativ 40.149.000 de lei.

De asemenea, au fost organizate şi executate acţiuni şi controale, dispuse prin cele 252 de planuri de măsuri şi de acţiune, concretizate prin aplicarea a 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativă de peste 70.000 lei, confiscări de bunuri (dintre care 21.898 kilograme de articole pirotehnice, 97 arme ridicate în vederea confiscării, 2.795 bucăţi de muniţie confiscată, 465 kilograme de carne de vânat, 24.350 kg şi 4.250l indisponibilizate deşeuri periculoase indisponibilizate), dar şi întocmirea mai multor dosare penale pentru infracţiunile constatate.
În perioada evaluată, s-au dispus 48 măsuri de anulare a dreptului de port şi folosinţă, precum şi 22 măsuri de suspendare a acestui drept.

Previous Story

Compania Fly Lili angajează personal din Brașov. Cerințe pentru echipajul de cabină. ”Sunteți gata să vă înălțați spre o carieră plină de satisfacții?”

Next Story

Brașov. S-au trezit cu doi câini agresivi în pensiune. Ce amendă a primit proprietarul câinilor