(Video) S-au trezit cu bârlogul ursoaicei cu pui, aproape de case. Descoperirea neașteptată a unor tineri în timp ce culegeau ghiocei. “Unul stă acolo, unul stă aici şi unul aici”

Last Updated on martie 5, 2024 (Video) S-au trezit cu bârlogul ursoaicei cu pui, aproape de case. Descoperirea neașteptată a unor tineri în timp ce culegeau ghiocei. "Unul stă acolo, unul stă aici şi unul aici" 1
(foto arhiva)

La doar câţiva metri de satul în care locuiesc, o ursoaică şi-a făcut bârlog. Puii ei, foarte mici, au fost văzuţi de nişte tineri care culegeau ghiocei. Numai norocul a făcut ca bărbaţii să nu se întâlnească faţă în faţă cu fiara. Localnicii se tem acum de o eventuală vizită a animalului.

Sunt imaginile postate pe o reţea de socializare ce au băgat spaima în rândul oamenilor din localitatea Iclandul Mare, jduețul Mureș. Doi pui de urs privesc curioşi din vizuină în timp ce sunt filmaţi de mai mulţi tineri. Din fericire pentru drumeţi, ursoaica nu se află în zonă, scrie Observator Tv.
Tânăr: Mă mir cum ursoaica nu..după cum se vede în imagini copiii sunt aproape de culcuş, aproape până la intrare.

Bârlogul se află la mai puţin de 500 de metri de casele localnicilor, şi mult mai aproape de fermele de animale.
Localnic, pentru Stirile Pro Tv:Am crezut că e glumă. Aici, la 500 metri, poate că vin la oameni la case… dacă are și pui e flămândă. Trebuie să caute hrană să mănânce ceva. Cineva le-a dat drumul aici. Cine știe vine ursul mănâncă oameni și nu face nimeni nimic.”

Iar noaptea nu pot închide un ochi de stigătele animalelor sălbatice.
Tânăr: Urlete s-au auzit de vreo două ori s-au auzit în jurul zonei.
Ar fi aduşi de cineva, a fost vreo vânătoare, s-au speriat
Mai mult, nu ar fi prima dată când localnicii se confruntă cu problema urşilor.
Tânăr: Anul trecut am văzut eu, prima dată, în cealaltă pădure. Era mare.
Odată cu apariţia imaginilor în spaţiul online şi autorităţile au fost sesizate.

Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Poliţiştii secţiei 12, Poliţie rurală Ludoj au informat instituţiile abilitate pentru desfăşurarea activităţilor specifice conform competenţelor acestora.

Cei doi pui trebuie hrăniți, iar în căutarea hranei, ursoaica poate ajunge și în gospodăriile din apropiere. Oameni le cer autorităților ca familia de urși să fie mutată mai departe de zona locuită.

Previous Story

Supermarket La Cocoş deschide un magazin în Brașov. Un concept nou în piaţa din România, un format de magazin ce oferă clienţilor trei niveluri de preţuri

Next Story

De astăzi, începe săparea tunelurilor între Brașov și Sighișoara.  „Cârtițele” intră în acțiune pe calea ferată unde se va circula cu 160 km/h