Last Updated on martie 6, 2024
Colecționarii de vechituri își dau din nou întâlnire la Talciocul de lângă Mestecănișul Reci. Cea de a 4-a ediție a târgului de vechituri va avea loc în weekendul 16-17 martie, iar organizatorii promit că evenimentul va fi unul excepțional, care va îmbina și de această dată atmosfera de târg cu cea culturală. În cadrul târgului pot fi schimbate articole uzate, obiecte de colecție, de decor, cărți, haine, mobilier, tablouri și chiar bijuterii.
„Debarasează-ți șura, bucătăria de vară, podul, beciul. Scoate toate catrafusele din, de pe și de sub dulap și hai cu ele la talcioc, poate altul se bucură de ele. Talciocul de lângă mestecăniș este un eveniment excepțional, în care se îmbină atmosfera de târg cu cea culturală. Este un târg de vechituri, specializat în schimbul de articole uzate, destinat în principal persoanelor particulare, unde poți găsi o varietate de obiecte, de la colecții diverse,
obiecte de decor, cărți, haine, mobilier, până la comori descoperite recent sau lucruri uitate. Dacă dorești să participi ca și comerciant, poți vinde lucrurile pe care le consideri inutile și care au stat până acum în praf în pod, pivniță, garaj sau dulap. Fie că sunt obiecte vechi și prețioase, tablouri, bijuterii, haine pentru copii, obiecte de care te-ai săturat, cărți răsfoite de multe ori sau niciodată deschise, orice ocupă spațiu”, au transmis organizatorii.
Cei care vor să participe în calitate de comercianți își pot rezerva locurile fie prin e-mail, la adresa: crossroadsroute11@gmail.com, fie telefonic, la numărul: 0771 513 513. Tariful pentru participarea la Talcioc este 50 de lei/zi (plata la fața locului), iar persoanele care au nevoie de ajutor pentru transportul obiectelor la târg, pot solicita sprijinul organizatorilor.
Premieră la Braşov: „Visul”, un film de văzut cu ochii închişi
Pasionaţii de film, dar şi amatorii de experienţe inedite sunt aşteptaţi în 16 martie, de ora 15:00, la Cinemateca Patria din Braşov, la o premieră – proiecţia filmului „Visul” (2023, regizat de Cătălin Saizescu), în variantă accesibilizată pentru persoanele nevăzătoare.
Evenimentul este unul destinat atât persoanelor nevăzătoare, cât şi persoanelor tipice (fără deficienţe de vedere), acestea având ocazia să experimenteze vizionarea unui film accesibilizat, în care nu se vor mai baza doar pe ceea ce văd, ci pe tot ceea ce se descrie audio în cuvinte, având posibilitatea să vizioneze filmul tot pe întuneric, acoperindu-şi ochii atunci când se simt pregătiţi cu nişte măşti pe care le vor oferi organizatorii.
Acest eveniment marchează totodată şi finalizarea proiectului „Călătorie spre incluziune”, al Asociaţiei Bastonul Alb, realizat cu fondurile strânse în cadrul programului Braşov Heroes 10#, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Braşov.
„Mai avem câţiva paşi din călătoria noastră spre incluziune, una ce a pornit încă din vara anului trecut, atunci când am aplicat proiectul. Acum ne aflăm la ultima activitate din cadrul acesteia şi tot ce ne dorim este să transmitem celor ce vor fi prezenţi să fie empatici şi să se bucure de fiecare moment al vieţii. Vrem să le oferim oamenilor o experienţă unică şi comunităţii braşovene un eveniment memorabil”, a declarat Alexandra Lupu, manager de proiect, conform bzb.ro.