Video Brașov. Primele imagini cu viitorul sens giratoriu de la Predeal care va debloca o parte din traficul de pe DN1

Last Updated on martie 6, 2024 Video Brașov. Primele imagini cu viitorul sens giratoriu de la Predeal care va debloca o parte din traficul de pe DN1 1

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publică prima imagine virtuală cu sensul giratoriu de la Predeal care va decompensa o parte din traficul de pe DN1. Reprezentanții CNAIR, DRDP Brașov și ai firmei de proiectare au stabilit ultimele detalii legate de autorizarea sensului giratoriu suspendat din Predeal, de la intersecția dintre DN1 și DN73A, drumul spre Pârâul Rece.

Cu ajutorul acestuia, coloanele de mașini care se formează pe sensul de mers spre București, încă de la intrarea în stațiunea Predeal ar trebui să devină istorie. La vizita din teren de astăzi au participat și reprezentanții Ministerului Apărării, ultima autoritate care trebuie să-și dea avizul pentru acest proiect major de resistematizare a traficului de pe Valea Prahovei, scrie Antena 3.

Proiectul tehnic este în ultimele stadii de autorizare și astfel există șanse reale pentru ca lucrarea de construcție a sensului giratoriu suspendat să poată fi scoasă la licitație în această primăvară.Investiția are o valoare estimată de 132 milioane de lei și o durată de realizare de doi ani și jumătate.  „Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente.

Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu, citat de brasov.net.

CNAIR a făcut publică prima imagine virtuală a proiectului. Se poate observa că este vorba despre un sens giratoriu suspendat și benzi de circulație plasate sub acesta.

A fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru „ciotul” de autostradă Cristian-Codlea, a anunțat CNAIR. Președintele Pro Infrastructura: „Ce glumă bună!”
Șeful CNAIR Cristian Pistol anunță cu surle și trâmbițe că a fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru un nou sector de autostradă București-Brașov. E vorba de 5,18 km, iar pe traseu vor fi construite un pod peste râul Bârsa și 3 pasaje.

Ce glumă bună”, spune Ionuț Ciurea președintele al Asociației Pro Infrastructura. „Autostrada București-Brașov intră în LINIE DREAPTA! Dar stați, e doar un ciot de 5 km! Dar stați, e lângă Ghimbav la câmpie. Dar stați! Nu e vorba de lucrări sau măcar o licitație!”, completează acesta, potrivit alephnews.ro.

În ce an se vor apuca de lucrări?
Situația este prezentată ca și cum de mâine am circula normal pe Valea Prahovei. Acest ciot nu are nicio legătură cu aglomerația de pe Valea Prahovei. Nu a intrat nimic în linie dreaptă. Vorbim despre aprobarea acestui ciot la nivel de fezabilitate. Studiul de Fezabilitate și proiectul tehnic sunt departe de a fi gata. Abia acum cinci luni s-a stabilit un traseu”, a declarat Ionuț Ciurea președinte la Asociația Pro Infrastructura.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Mașină răsturnată în Centrul Civic

Next Story

O nouă ediție a Talciocului de lângă Mestecănișul de la Reci. „Debarasează-ți șura, bucătăria de vară, podul, beciul. Scoate toate catrafusele din, de pe și de sub dulap și hai cu ele la talcioc”