(Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri

Last Updated on martie 13, 2024 (Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri 1

Codul Galben de ninsori, emis de meteorologi, a adus un strat considerabil de zăpadă în Poiana Brașov. Ieri după amiază a început să ningă puternic în Masivul Postăvarul, moment în care s-a depus și noul strat de zăpadă de câțiva centimetri.
Ulterior, seara, cei din Poiana Brașov, au postat un videoclip pe Facebook în care se putea observa că ninge în continuare, de data aceasta ca în povești. Brazii abia mai puteau susține zăpada care îi acoperea. Cei din Poiana Brașov au menționat că stratul de zăpadă atingea la acel moment 20 cm la Telegondolă, scrie Antena 3.

În această dimineață, pârtiile din Poiana Brașov sunt acoperite de un strat de zăpadă bun pentru pasionații de schi.
Meteorologii au transmis următoarele temperaturi care au fost înregistrate în această dimineață -11 grade la Vf Omu, -7 grade la Bâlea, -7 grade la Țarcu, -6 grade la Ceahlău, -5 grade la Călimani, -3 grade la Parâng, -3 grade la Bucin, -2 grade la Sinaia, -2 grade la Păltiniș, -2 grade la Cotnari, -2 grade la Darabani, -1 grad la Rădăuţi.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare meteo valabilă de astăzi, 13 martie 2024, începând cu ora 10.00 până vineri, 15 martie 2024, la ora 10.00.
Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toate regiunile şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 10-15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali, în Transilvania şi Muntenia, local precipitaţiile vor fi moderate şi se vor acumula 25-30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

(Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri 2 (Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri 3 (Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri 4 (Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri 5

Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1.200 de metri, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte„, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Au revenit ninsorile la munte. Se circulă în condiții de iarnă în Predeal și pe DN1A în zona Cheia
Azi noapte, în zonele înalte din Transilvania au reînceput ninsorile. Cele mai afectate sunt drumurile montane de mare altitudine:
DN1 – la Predeal (BV)
DN1A – Săcele – Cheia (BV, PH)
DN11 – pasul Oituz (CV)
DN15 – zona Borsec (HR)

DRDP Brasov acționează cu peste 50 de utilaje de deszăpezire în acest moment în toate zonele afectate. Nu plecați la drum dacă nu sunteți pregătiți să conduceți în condiții de iarnă!”, au transmis cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, conform Biz Brasov.

Risc însemnat de avalanşe în Munţii Făgăraş şi în câteva masive din țară
Risc însemnat de avalanşe în Munţii Făgăraş, dar şi în munţii Bucegi, Ţarcu, Godeanu, Parâng, Şureanu şi Rodnei.
Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Bucegi, Ţarcu, Godeanu, Parâng, Şureanu şi Rodnei, potrivit Buletinului nivometeorologic, transmite Realitatea.

La altitudini mai mici de 1.800 de metri în masivele menţionate, riscul de avalanşe este redus, de gradul unu din cinci.
Stratul nou de zăpadă este depus peste stratul mai vechi şi în mare parte îngheţat. În apropierea crestelor se întâlnesc cornişe, iar pe văi şi în zonele adăpostite depozite însemnate de zăpadă.

Din cauza greutăţii zăpezii recent depuse, pe pantele suficient de înclinate, aceasta va putea aluneca în mod spontan peste stratul vechi şi compactat, în special în jurul prânzului, ducând la declanşarea unor avalanşe de dimensiuni medii, riscul declanşării fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe.

Previous Story

Schimbare la Wizz Air. Cum vor fi înștiințați pasagerii curselor cu probleme, inclusiv cei de la Brașov. „De multe ori vedem la televizor cum pasagerii sunt supărați nu de amânarea sau anularea zborului, ci de cum s-a comportat cineva cu ei”

Next Story

(Video) Șoferiță rănită, 5 mașini avariate, după ce a intrat pe roșu în intersecție. Impactul puternic a proiectat una din mașini în alte trei autoturisme care așteptau la semafor