Schimbare la Wizz Air. Cum vor fi înștiințați pasagerii curselor cu probleme, inclusiv cei de la Brașov. „De multe ori vedem la televizor cum pasagerii sunt supărați nu de amânarea sau anularea zborului, ci de cum s-a comportat cineva cu ei”

Last Updated on martie 13, 2024 Schimbare la Wizz Air. Cum vor fi înștiințați pasagerii curselor cu probleme, inclusiv cei de la Brașov. „De multe ori vedem la televizor cum pasagerii sunt supărați nu de amânarea sau anularea zborului, ci de cum s-a comportat cineva cu ei” 1

Wizz Air schimbă strategia de comunicare cu clienții, comunicare aproape inexistentă. Din luna aprilie, pasagerii companiei low cost ale căror zboruri vor anulate sau care vor avea probleme vor fi sunați de robotul Wizz Air pentru informare.

Vom aveam o alertă de perturbare automatizată și recunoaștere vocală interactivă. În cazul unei perturbări mai serioase sau a unei anulări, acum vom suna pasagerul noi. Va fi un robot care va suna pasagerul și va explica ce se întâmplă cu zborul lui și care sunt drepturile pasagerilor, și ce poate face el. Va fi un fel de ghid pe telefon. Acest proiect va fi lansat în aprilie”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communication Manager al Wizz Air, potrivit economica.net.

Alerta este realizată cu ajutorul tehnologiei bazată pe inteligență artificială și va fi lansată pe toate piețele unde operează Wizz Air, în diferite limbi. Pasagerii vor răspunde la întrebări prin răspunsuri simple cu da sau nu. Spre exemplu, dacă a primit cazare sau dacă încă așteaptă la aeroport. Dacă pasagerul va avea nelămuriri, atunci va fi transferat către un operator call-center.

Tot luna viitoare va începe și un training despre comunicarea eficientă pentru personalul de la sol contractat de Wizz Air, care să le ofere pasagerilor informațiile necesare în cazul zborurilor amânate sau anulate.
De multe ori vedem la televizor cum pasagerii sunt supărați nu de amânarea sau anularea zborului, ci de cum s-a comportat cineva cu ei”, a mai spus Valeria Bragarenco.

Nu ne place să anulăm zboruri, e ultimul lucru pe care îl vom face. Eram în Milano și voiam sa merg la Budapesta, era un zbor dimineața la ora 8, si am primit un mesaj de la compania noastră, la 1 dimineața, că zborul nu pleacă la 8, ci la 3 după-masa. Ce s-a întâmplat? Zborul era operat de echipajul din Budapesta, care a zburat dimineața la Milano. Dar, la baza din Milano era un avion lipsă pentru că era vreme rea la Reykjavik, iar avionul era blocat acolo.

Ce am făcut? Echipajul acestui zbor a plecat la hotel să doarmă, am dat acest avion bazei din Milano, ei au făcut două sectoare, Milano-Londra Gatwick – Milano, care a salvat 400 de pasageri, iar apoi, după-masa, a putut să facă Milano – Budapesta. A însemnat o amânare de opt ore pentru mine, dar nu a fost nicio anulare. Nu e ideal, dar noi încercăm să nu anulăm, pentru că asta ne costă”, a exemplificat Andras Rado, Senior Manager Corporate Communications în cadrul companiei.

Wizz Air, care are curse și de pe Aeroportul Brașov, este cel mai mare operator aerian de pe piața din România, cu o cotă de piață de 51%, potrivit datelor companiei. Anul trecut a transportat 13,7 milioane de pasageri, în creștere cu 28% față de 2022.

Aeroportul Brașov. Cât costă un bilet până la Budapesta cu Wizz Air
AAeroportul Brașov, se știe, va avea în program și zboruri către Budapesta începând din data de 18 iunie a.c. Acestea vor fi operate de compania low cost Wizz Air, de 3 ori pe săptămână, în fiecare marți, joi și sâmbătă, scrie mytrex.ro.

Un bilet Brașov – Budapesta în data de 18 iunie costă 339 de lei. Plecarea este la ora 8.05, zborul urmând a dura o oră și 15 minute.
Iar un bilet pe ruta Budapesta – Brașov în 25 iunie costă 369 de lei, plecarea din capitala Ungariei fiind la 5.15.

Previous Story

Brașoveanul Marian Olaianos câştigă procesul cu TVR. Nadine: „De la inceputul relatiei amoroase dintre noi, pentru care el insistase foarte mult, i-am spus ca nu accept nicio forma de violenta, nici fizica, nici verbala si nici intima”

Next Story

(Video) Ninge consistent în Poiana Brașov. Stratul de zăpadă depus depășește 20 de centimetri