Irina Mella Burlacu, plecată de la Braşov, acum devenită milionară. „Să ne plângem mai puţin şi să facem mai mult”

Last Updated on martie 4, 2024 Irina Mella Burlacu, plecată de la Braşov, acum devenită milionară. „Să ne plângem mai puţin şi să facem mai mult” 1

Printre cele 100 de italience de succes selectate de Forbes, filiala italiană a celebrei reviste economice, fondată în 1917 în Statele Unite, cunoscută şi pentru listele şi clasamentele sale, în special cele referitoare la cei mai bogaţi oameni din lume sau la cele mai influente companii şi corporaţii de pe planetă, se numără şi femeia de afaceri bresciană, de origine română, Irina Mella Burlacu.

Plecată din Brașov, Irina Mella Burlacu a devenit una din cele mai apreciate românce în Italia, mai exact în Brescia, iar celebra publicaţie a inclus-o în lista sa, printre cele 100 de femei selectate, unite de leadership şi creativitate şi care s-au distins în 2021 pentru „ingeniozitate, tenacitate şi competenţă”, scrie Fanatik.

A absolvit facultatea la Braşov, dar de peste un deceniu trăieşte şi lucrează în Italia, mai exact în provincia Brescia. Începutul, deşi fără legătură, îl avea în România ca angajată într-un magazin de anvelope. Având studii economice şi de management Irina Mella Burlacu a decis să-şi încerce norocul în altă parte, aşa că ia decizia de a pleca în Italia, mutându-se la Roma.

Odată ajunsă aici a început să lucreze într-un domeniu cu totul nou pentru ea, şi anume în cel al utilajelor de terasamente, ulterior primind o propunere de a se muta în Brescia, unde în urmă cu 15 ani, se angaja într-o întreprindere producătoare de balustrade.
De la acest moment şi până acum, ea a învăţat extrem de multe, ulterior şi-a deschis propria afacere de antreprenoriat, Vita International, devenind şi CEO al Roadlink, ambele companii din Brescia specializate în proiectarea, dezvoltarea şi producţia de sisteme de siguranţă rutieră, un proiect de 12 milioane de euro. Printre cele mai cunoscute produse ale lor, este de menţionat parapetul de protecţie „inteligent”.

„Încă de la început am început să proiectăm ceva absolut nou pentru mine, dar care ne-a determinat să experimentăm soluţii tehnologice şi ecologice în afara cutiei, cum ar fi barierele din lemn şi oţel pe care le învăţasem în afacerea noastră anterioară şi care, după ce am luat licenţa de utilizare, au stat la baza unei noi game, puternic orientate către nevoile clienţilor.”, spune românca, conform Giornale di Brescia.

„Să ne plângem mai puţin şi să facem mai mult”
Astăzi, un antreprenor de succes, într-o industrie predominant masculină, Irina Mella Burlacu merge mai departe şi se află într-o companie bună, foarte bună în Top 100 Forbes, doar pentru a numi doar câteva, printre cele mai cunoscute, în clasament mai figurează jurnalistele Milena Gabanelli şi Giovanna Botteri, voleibalista Paola Egonu.

Cred că astăzi, mai mult ca oricând, este din ce în ce mai important să ne plângem mai puţin şi să facem mai mult, iar subiectul siguranţei rutiere este un teren deosebit de important pe care să ne mişcăm. Ideea a fost aceea de a crea o reţea între cei mai inovatori operatori din sector, de a avea un focus actualizat asupra produselor şi de a exploata în modul cel mai inteligent posibil oportunităţile pe care ni le oferă tehnologia”, mai spune Irina Mella Burlacu, conform Evenimentul Zilei.

Previous Story

Brașov. S-au trezit cu doi câini agresivi în pensiune. Ce amendă a primit proprietarul câinilor

Next Story

(Video) Cum a ajuns rulota peste BMW? Accident spectaculos pe DN 73, între Braşov și Câmpulung Muscel