Se va schia în condiții excelente, în weekend, în Poiana Brașov. „A nins din nou în Poiana Brașov. Avem peste 10 centimetri de zăpadă proaspătă”

Last Updated on martie 22, 2024 Se va schia în condiții excelente, în weekend, în Poiana Brașov. „A nins din nou în Poiana Brașov. Avem peste 10 centimetri de zăpadă proaspătă” 1

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Autoritățile anunță că se va schia în condiții excelente, în weekend, în Poiana Brașov, transmite Radio Brașov, citat de G4Media.
După ninsorile recente, stratul de zăpadă pe pârtiile din Poiana Brașov, în zona superioară măsoară peste 30 de centimetri și se schiază în condiții excelente, cel puțin în prima parte a zilei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a declarat: „A nins din nou în Poiana Brașov. Avem peste 10 centimetri de zăpadă proaspătă. În acest moment, stratul de zăpadă bătătorită pe pârtii, în zona superioară, ajunge la aproximativ 35 de centimetri, iar în zona stației inferioare a telescaunului Ruia, undeva la 30 de centimetri. Se schiază pe pârtiile din zona superioară a masivului. În acest moment, zăpada este umedă și grea, dar se anunță un weekend de schi foarte fain, pentru că stratul de zăpadă este consistent, iar temperaturile sunt relativ scăzute.

Va fi soare, iar în primele ore ale dimineții se va schia în condiții excelente pentru acest sezon. După prânz, din cauza temperaturilor ridicate, zăpada va deveni mai grea și atunci vom avea acea zăpadă ortopedică”.
Funcționale sunt în prezent telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Stadion. Informații la zi despre pârtii găsiți pe starepartii.brasovcity.ro.

Meteorologii avertizează: Risc mare de avalanşă şi zăpadă de doi metri, la Bâlea Lac
Joi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un buletin nivometeorologic cu privire la riscul mare de producere a unor avalanşe mai ales în zonele montane unde stratul de zăpădă se apropie de doi metri înălţime, potrivit Adevarul.

Zăpadă de doi metri şi risc mare de avalanşă, foto arhivă
Meteorologii avertizează că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde este cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo, de 208 centimetri, informează buletinul nivometeorologic.

„În anumite cazuri, unele avalanşe pornite de la altitudini de peste 1.800 m pot coborî sub această altitudine”, atrag atenţia meteorologii.
La altitudini mai mici de 1.800 de metri în Munţii Făgăraş, riscul de avalanşă este moderat, de gradul doi.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că, în weekend, temperaturile vor crește considerabil.
”La acest sfârșit de săptămână valorile de temperaturi vor fi în creștere astfel încât să contăm pe limite ce pot depăși, mai ales în sudul țării, 17 18° grade”, a explicat ea.
Până atunci însă, ninsorile își vor face prezența în mai multe zone ale țării.

”Astăzi și mâine vor mai continua ninsorile în special în zona montană înaltă, acolo unde și rafalele vor fi susținute, vorbim de viteze de 70-80 km/h. Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief, 40-50 de km/h.
Temperaturile vor fi mai coborâte în special în jumătatea estică a țării, acolo unde și la această oră înregistrăm valori care nu depășesc 7…8° C, cel mai frig în jumătatea nordică a Moldovei, 3…4°C.

În zona montană înaltă valorile de temperaturi sunt negative, cel mai frig este la Vârful Omu, -8°, dar și în masivele montane din partea estică a țării, Călimani, -6°, sau Ceahlău Toaca -5°.
În capitală avem doar 4…5°, în timp ce în sud-vestul țării, de pildă la Calafat, 16°, sau Drobeta Turnu Severin, 15 grade”, a mai explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Advertisements
Previous Story

20.000 lei amendă. A tăiat cu toporul un copac din fața casei, de pe trotuar. Acum mai plătește 11.000 de lei pentru un nou copac plantat în același loc, adus din Italia

Next Story

Brașov. Târg de Paște în Piața Sfatului. „Acces la produse autentice, artă meșteșugărească, obiecte „handmade”, bijuterii, precum și o varietate de produse alimentare tradiționale”