Cu ce se ocupă acum brașoveanul Mihai Sturzu? La 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q, artistul are o super carieră. „Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion”

Last Updated on martie 11, 2024 Cu ce se ocupă acum brașoveanul Mihai Sturzu? La 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q, artistul are o super carieră. „Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion” 1

După ce timp de 18 ani a cântat în trupa Hi-Q alături de Dana Nălbaru și Florin Grozea, brașoveanul Mihai Sturzu a pornit pe alt drum, acela al aviației. A făcut mai multe cursuri, iar acum se mândrește că a ajuns comandat de aeronavă. S-a apucat de o scoală de pilotaj pentru a-și îndeplini visul din copilărie, acela de a deveni pilot.

Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion. Am luat licență de pilot privat la vârsta de 32 de ani. Mai târziu, trei prieteni s-au rugat de mine să mă duc cu ei la școala de piloți de linie. Aveau nevoie să fie patru oameni în grup”, a povestit fostul cântăreț, conform Ciao.

„Am crezut că e supergreu, așa a și fost, dar în 2017 am terminat școala de piloți de linie. Iar la 38 de ani aveam interviu la companie. E foarte mișto aviația, se potrivește cu felul meu de a proceda. Am învățat foarte multe, nimic nu este la întâmplare, totul este pe bază de școală, nu de talent. Sigur că are și poezia ei, oricât de riguroasă ar fi, vezi cele mai frumoase răsărituri și apusuri din cockpit. Se îmbină rigurozitatea cu poezia”, a mai zis Mihai Sturzu, care după multe ore de zbor acum e comandant de aeronavă.

Într-o postare recentă pe Facebook, el și-a anunțat reușita în carieră
După zece ani de când zbor cu avioane mici și cinci de când zbor cu avioane mari, de astăzi sunt comandant. Sunt mulți oameni la care mă gândesc cu recunoștință… primul instructor, colegul de bancă din școala de aviație, mentorul meu, atâția alți piloți de la care am învățat mereu câte ceva.

Totuși, există o persoană care mi-a fost mereu alături: în momentele în care îmi venea să plâng de nervi că nu reușeam să aterizez Zlinul 142 corect, în lungile nopți în care învățam acasă diferențele dintre zborul subsonic, transonic, supersonic și hipersonic… de-a lungul sutelor de examene, de ore de simulator din care ieșeam cu tricoul ud la propriu… persoană care mi-a dat mereu încredere, energie și determinare să ajung aici: eu.

Well, îmi mulțumesc din suflet mie! Sunt foarte mândru de mine! Love and devotion. Later edit (a doua zi dimineață): sunt impresionat de miile de mesaje, comentarii, gânduri bune transmise. Vă mulțumesc din suflet! Dacă aș putea, v-aș lua pe toți în cel mai mare avion din lume și am pleca în cele mai frumoase vacanțe!”, a scris Mihai Sturzu online.

Mihai Sturzu, fost membru al trupei Hi-Q și actual comandant de aeronavă, a explicat de ce există șanse mici ca un avion să se prăbușească
Invitat în cadrul unui podcast, Mihai Sturzu a vorbit despre meseia sa, dar și despre una dintre cele mai mari frici ale oamenilor. Mai exact, artistul a dezvăluit care sunt șansele ca un avion să se prăbușească. Conform acestuia, nu există nicio șansă ca o aeronavă să cadă. Acesta susține că orice avion are la bază un planor, iar în momentul în care motorul cedeză, acesta are șanse de reușită.

Niciuna (n.r. nicio șansă ca un avion să cadă). Avionul nu cade ca piatra așa. Orice avion a fost odată în viața lui planor. Adică, practic, avionul e un planor căruia cineva a avut ideea genială să îi pună un motor. Orice avion, chiar și astea mici. Chiar și noi facem în școală: instructorul îți oprește motorul și zice: «Na, poftim și zboară». Deci la școală sunt exerciții în care ție se demonstrează că motorul se poate opri, stă elicea așa drept și după aia tu ai altitudine, ai viteză și pornești motorul și repornește‘, a spus Mihai Sturzu, în cadrul unui podcast, conform Viva.

Previous Story

O femeie a apărut în fața unei mașini. „Îți sare o femeie în față, după curbă. Dacă venea un tir sau altcineva cu viteză mai mare o lua în plin. Poliția nici nu s-a deranjat”

Next Story

A sărit în pădure direct lângă ursul care dormea. „Trezindu-se speriat, primul instinct a fost sa atace, colegul s-a lasat pe spate, ursul a dat cu laba peste copsa iar apoi l-a prins de bocanc si il tragea”