A sărit în pădure direct lângă ursul care dormea. „Trezindu-se speriat, primul instinct a fost sa atace, colegul s-a lasat pe spate, ursul a dat cu laba peste copsa iar apoi l-a prins de bocanc si il tragea”

Last Updated on martie 11, 2024 A sărit în pădure direct lângă ursul care dormea. „Trezindu-se speriat, primul instinct a fost sa atace, colegul s-a lasat pe spate, ursul a dat cu laba peste copsa iar apoi l-a prins de bocanc si il tragea” 1
(foto arhiva)

Într-o întâmplare de-a dreptul memorabilă, un grup de trei pasionați ai drumețiilor a avut o întâlnire neașteptată și periculoasă cu un urs în sălbăticia Munților Nemira. Evenimentul, care s-a desfășurat într-o zi de duminică, pare desprins dintr-un film, însă a fost cât se poate de real pentru cei implicați.

În timp ce se îndreptau spre drumul forestier, traversând o zonă împădurită și abruptă, unul dintre drumeți a trezit din somn un urs, declanșând o situație de urgență. Ursul, surprins și speriat, a reacționat instinctiv, atacându-l pe cel care i-a întrerupt somnul. În momente de teroare absolută, colegii săi au intervenit, făcând zgomot și încercând să distragă atenția animalului, în timp ce victima se apăra cu disperare.

Vă scriu aceste rânduri răgușit deoarece astăzi am văzut ursul si nu doar atât…????
Vreau să împărtășesc cu voi această întâmplare ghinionistă dar si norocoasă in același timp, în speranța ca se vor învăța câteva chestii vitale de aici.
Prin sălbăticia Munților Nemira (județul Bacău), trei entuziaști ai drumețiilor pe trasee mai puțin umblate si nemarcate ne desfășuram activitatea într-o zi liniștită de duminică.

Ne retrăgeam din muchia principală spre drumul forestier și am dat intr-o zonă mai abruptă cu foarte mulți arbori doborâți, o zona preferată de animale salbatice pentru a se adăposti. Urma să sărim o încrengătură iar cel ce a trecut primul a avut ghinionul sa dea fix peste Moș Martin ce își facea somnul de frumusețe la rădăcina unui arbore cazut. Trezindu-se speriat, primul instinct a fost sa atace, colegul s-a lasat pe spate, ursul a dat cu laba peste copsa iar apoi l-a prins de bocanc si il tragea.

Noi fiind in spatele lui am început sa urlăm din toți plămânii si să ridicăm mâinile iar cel atacat continua să lovească ursul cu piciorul peste cap, apoi a fugit în câteva secunde spre norocul nostru. Totul s-a încheiat cu pantalonii rupți si o zgârietură pe coapsă, un bocanc perforat si cateva urme de colți in laba piciorului, plus o vizită la spital.

Acum sa analizăm unde a fost greșeala principală: deși știam ca e o zonă frecventată de urși, nu am făcut suficientă gălăgie, doar am vorbit între noi, dar pare ca nu a fost de ajuns. Dacă ne-ar fi simțit prezența, ursul s-ar fi îndepărtat asa cum s-a întâmplat la toate întâlnirile de pana acum.
În acest caz spray-ul de urs a fost inutil fiind pus la rucsac, iar daca ar fi fost undeva mai la îndemână tot la fel de inutil ar fi fost deoarece totul s-a întâmplat în câteva secunde”, a scris tânărul pe Facebook, conform Stirile Pro Tv.

Sat din Mureș terorizat de un urs. Poliția patrulează pe străzi, oamenilor le e frică să mai iasă din case: ”Te mănâncă”
Urșii își fac tot mai des drum printre oameni. În Mureș, dau iama prin gospodării, din lipsă de hrană, iar localnicii stau zi și noapte cu teamă. Și autoritățile sunt în alertă, iar poliția locală patrulează pe străzi, scrie Stirile Pro Tv.

Un urs de câteva sute de kilograme și-a făcut apariția în localitatea Toaca, din Mureș. Animalul a omorât mai multe animale din gospodării, iar localnicii stau acum cu teamă.
Am dat cu lanterna la vecin, direct la urs pe aici, mare, mare era, păi cum să ieși din casă. Te mănâncă“.
Localnică: “Ne e teamă, cum să nu. Ce să facem, doar e înfometat, că dacă nu, nu ar veni”.
Ursul a dat iama și în grajdul unei familii de unde a luat o oaie, iar în altă curte a răsturnat tomberoanele și a rupt gardurile.

Localnică: “O venit aici ursul și s-o băgat aicea pe geam și a luat oaie, prima dată a luat una și a scăpat-o, a luat alta, a mâncat”.
În urmă cu un an, un bărbat a fost atacat de urs ziua în amiaza mare, în centrul satului
Bătrân: “O stat în spital omul jumătate de an, ziua mare s-a dus, era sub mașină și când a ieșit, s-a dus pe el ursul”.

Previous Story

Cu ce se ocupă acum brașoveanul Mihai Sturzu? La 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q, artistul are o super carieră. „Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion”

Next Story

Un tânăr medic specialist ATI a răbufnit după ce a primit mărunțiș la salariu! „Nu credeam că la vârsta de 30 de ani, după 6 ani de facultate, 5 ani de rezidentiat, cu un examen de specialitate promovat cu media generala de 9.33, eu încă voi fi întreținută de părintii mei si voi primi pachet de acasă”