Brașovul „preia” Sibiul. Restructurare la Ministerul Economiei: comasarea agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism

Last Updated on martie 5, 2024 Brașovul „preia” Sibiul. Restructurare la Ministerul Economiei: comasarea agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism 1

Brașovul se transformă, treptat, într-o capitală regională, preluând conducerile mai multor instituții județene care au fost comasate.
Guvernul României a aprobat înființarea a trei agenții teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și turism în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care vor absorbi juridic filialele din fiecare județe. Activitatea de la Sibiu se va regăsi în noua structură care va avea sediul la Brașov.

În cadrul ședinței guvernului de luni, a fost aprobată o nouă structură al agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism, de la care însuși premierul așteaptă „un mod de operare mai eficient”. „Scopul Guvernului este să susținem cât mai multe companii locale, mai rapid și mai eficient. De altfel, conform datelor Consiliului Concurenței, companiile românești au beneficiat, în anul 2023, de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. Iar peste 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri, asta înseamnă capital românesc”, a explicat premierul Marcel Ciolacu, conform Gandul.

Potrivit Ordonanței de urgență adoptate, în cadrul ministerului responsabil de acest domeniu vor fi înființate trei agenții teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism (ATIMMT): la Ploiești, Constanța și Brașov. Fiecare va fi formată prin fuziune și preluarea reprezentanțelor din județele arondate.

Astfel, agenția din Ploiești are un număr de 83 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii Ploiești, București și Craiova și prin preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Bușteni, Râmnicu Vâlcea, Tg. Jiu, Mehedinți.

Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Constanța are un număr de 88 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor Constanța, Iași și Târgu Mureș și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Constanța, Iași, Tulcea, Bacău, Neamț, Suceava, Alba, Harghita.

Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Brașov are un număr de 86 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor Brașov, Timișoara și Cluj–Napoca și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Sibiu, Bistrița, Oradea.

Fiecare dintre acestea vor avea câte un director și doi directori adjuncți, iar ministrul va fi șeful lor. Noile structuri vor avea atribuții în ceea ce privește gestionarea și asigurarea implementării și monitorizării programelor naționale de finanțare de la bugetul de stat și a proiectelor cu fonduri externe, aprobate și derulate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, precum și în consilierea gratuită privind accesarea programelor și proiectelor naționale. Totodată, în domeniul turismului, vor promova și dezvolta sectorul la nivelul destinațiilor în care își desfășoară activitatea, dar și vor autoriza și monitoriza îndeplinirea criteriilor privind funcționarea structurilor de primire turistică cu funcții de cazare, a agențiilor de turism etc.

Previous Story

De astăzi, începe săparea tunelurilor între Brașov și Sighișoara.  „Cârtițele” intră în acțiune pe calea ferată unde se va circula cu 160 km/h

Next Story

Video Brașov. Au început săpăturile pentru cel mai mare tunel feroviar din România. Eleni și Varvara, utilajele gigantice au început treaba