Brașov. Supermarket nou cu trei niveluri de prețuri. „Regula noastră de aur, „Biblia La Cocoş“, este că adaosul mediu e de aproximativ 9% peste preţul de achiziţie. Se poate construi o afacere şi cu aplicarea unui adaos mai mic”

Last Updated on martie 14, 2024 Brașov. Supermarket nou cu trei niveluri de prețuri. „Regula noastră de aur, „Biblia La Cocoş“, este că adaosul mediu e de aproximativ 9% peste preţul de achiziţie. Se poate construi o afacere şi cu aplicarea unui adaos mai mic” 1

Retailerul local La Cocoş va deschide a patra unitate la Braşov, în complexul Brintex, pe o suprafață de 10 000 de metri pătrați. Retailerul La Cocoş, controlat de antrepre­norul Iulian Nica şi cunoscut pentru politi­ca preţurilor mici, care de altfel i-a şi permis să ajungă la vânzări de 1 mld. lei cu trei magazine de mari dimensiuni, anunţă că aplică un adaos comercial mediu de 9% faţă de preţul de achi­ziţie. Este prima reţea care dez­văluie acest aspect.

Politica de sta­bilire a preţurilor de vânzare se face doar în baza unei reguli de aur, pe care, îm­preună cu echi­pa, am denumit-o «Biblia La Cocoş». Această re­gulă de bază ne li­mitează la un adaos mediu de apro­xi­mativ 9% aplicat peste preţul de achi­ziţie al produselor. Echipa noas­tră nu se poate abate de la această regulă!“, spune antreprenorul Iulian Nica într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Afirmaţiile sale vin într-o perioa­dă marcată de inflaţie şi de un com­por­tament mai prudent al românilor la shopping. Mai mult, vin într-o peri­oadă în care adaosurile comerciale ale marilor lanţuri au fost discutate ca urmare a faptului că în 2023 guvernul a decis plafonarea adaosului comer­cial la alimente de bază, măsură ce este în vigoare şi astăzi.

La Cocoș este un concept nou în piața din România, un format de magazin ce oferă clienților trei niveluri de prețuri în funcție de cantitatea achiziționată. Aceste magazine își desfășoară activitatea pe suprafețe mari, având la vânzare aproximativ 12.000 de produse din cele mai cunoscute și mai vândute produse din România., scrie Monitorul Expres.

La Cocoş va deschide al cincilea magazin în Piteşti, în fosta locaţie PIC. Magazinul a fost achiziţionat cu ajutorul unui credit bancar acordat de OTP Bank, în valoare de 5 milioane de euro. Astfel, La Cocoş a alocat un buget de investiţii pentru 2024 în valoare de aproximativ 16 mil. euro pentru deschiderea celor două magazine noi, din care 5,5 mil euro pentru cel de-al patrulea hipermarket (…) din Braşov“, spune antrepre­norul Iulian Nica într-un interviu pentru ZF.

Restul de aproximativ 11 milioane de euro va reprezenta investiţia în cel de-al cincilea magazin al reţelei La Cocoş, care va fi deschis în a doua parte a anului 2024, în Piteşti. Din total, 5 mil. euro reprezintă valoarea tranzacţiei privind spaţiul şi 6 mil. euro reprezintă bugetul pentru deschiderea magazinului.

Aceste investiţii fac parte din planul de dezvoltare care prevede extinderea reţelei cu cinci unităţi noi în patru oraşe din Romania, până la sfârşitul anului 2025!“, continuă Iulian Nica.

Lidl a primit undă verde pentru a demola magazinul din Craiter
Retailer-ul Lidl a început încă de acum doi ani demersurile pentru a moderniza unul dintre magazinele sale din municipiul Braşov, unde pe vremuri a funcţionat un magazin Plus, respectiv cel din Craiter. Astfel, planul Lidl este de a demola actualul supermarket şi de a amenaja unul nou, mai spaţios.

În acest sens, recent, Primăria Braşov a emis autorizaţia pentru derularea lucrărilor de demolare. Actualul magazin are o suprafaţă de 1.450 mp şi un procent de ocupare a terenului de 1,30%, în conformitate cu documentul urbanistic emis de municipalitate.Lidl are în municipiul Braşov 9 magazine, cele mai noi dintre acestea au fost deschise în ultimii ani în zona Paradisul Acvatic şi în Bartolomeu, lângă Altex.

De altfel, retailer-ul are în plan construcţia unor noi magazine în noua zonă rezidenţială Tractorul (str. Nicolae Labiş) şi pe strada Poienelor (lângă terminalul de autobuze), dar deocamdată nu a făcut alte demersuri în vederea autorizării lucrărilor. „În cărţi” era şi construcţia unui supermarket pe platforma fostei fabrici IUS de pe strada Hărmanului, însă în acest caz, lucrurile nu sunt clare ţinând cont că Primăria nu a mai prelungit Planul Urbanistic Zonal pentru respectivul perimetru în perspectiva amenajării unui parc. Demersurile urbanistice pentru reabilitarea curţii, scrie Biz Brasov.

Previous Story

Poziția oficială a supermarketului după ce un șofer  și-a găsit mașina cu roțile blocate: „Taxă de utilizare defectuoasă a parcării, în valoare de 100 de lei, pentru deblocarea roților.” Ce zice legea?

Next Story

Tânărul din Brașov care i-a tăiat degetele cu maceta unui bărbat pentru a-i fura mașina a fost arestat preventiv. Ce spun polițiștii. „ A reuşit să pătrundă în autoturism, însă persoana vătămată l-a tras în exterior, ambele persoane cazând la sol”