Brașov. Pacienți salvați printr-o premieră medicală la Spitalul Județean. „Pacienții sunt bine și sperăm că vor avea o recuperare rapidă, iar în câteva zile vor putea merge acasă”

Last Updated on martie 12, 2024 Brașov. Pacienți salvați printr-o premieră medicală la Spitalul Județean. „Pacienții sunt bine și sperăm că vor avea o recuperare rapidă, iar în câteva zile vor putea merge acasă” 1

Devansate cu o zi față de data anunțată inițial, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov au fost realizate luni două intervenții în „premieră în sistemul medical public brașovean” , „un vis îndeplinit”, după cum spune dr. Florin Orțan, directorul medical al SCJU.
Echipa coordonată de dr. Orțan, din care au făcut parte dr. Alexandru Ispas și dr. Amina Vanghelie, au efectuat „două cazuri de implantare transcateter a valvei aortice, în contract cu CAS, la 2 pacienți de 75, respectiv 76 de ani, cunoscuți cu stenoza aortică severă, la care intervenția chirurgicală clasică nu ar fi fost de altfel posibilă”, a subliniat directorul medical.

Ambele proceduri au fost finalizate cu succes datorită echipei extraordinare din care facem parte. Îi mulțumesc prietenului de o viață, doctorului Ștefan Moț, care a fost de acord să fie proctor, colegelor de la ATI dr Emanuela Oprea și dr Ioana Sala pentru că ne-au asigurat suportul medical avansat, colegelor noastre de la cardiologie intervențională, Alexandra Răducanu și Andreea Petrescu, pentru asistența medicală continuă, reprezentanților Edwards pentru ajutorul logistic și nu în ultimul rând colegilor noștri de la cardiologie și radiologie care ne-au susținut necontenit în acest demers.
Pacienții sunt bine și sperăm că vor avea o recuperare rapidă, iar în câteva zile vor putea merge acasă”, a spus dr. Orțan, citat de mytex.ro.

Spitalul Județean Brașov va avea un angiograf performant
Consilierii județeni au aprobat într-o ședință de plen extraordinară, ca administrația județeană să participe cu cel puțin 10% la valoarea investițiilor propuse spre finanțare Miniserului Sănătății de către Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, conform brasov.net.

Concret, în raportul de specialitate este menționată achiziția unui angiograf pentru intervenții cardiologice și de monitorizare hemodinamică de înaltă performanță, în valoare de peste 7 milioane de lei, din care Ministerul Sănătății va contribui cu suma de 6,5 milioane de lei.
Al doilea proiect de hotărâre votat în ședința de plen se referă la aprobarea structurii organizatorice cu paturi a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, prin care să fie inclus pavilionul de la Sânpetru, unde a funcționat Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie, desfiinţată de anul trecut.

Despre următorul pas a vorbit managerul unității, Gogdan Rusu: „A trebuit să obținem autorizarea din partea Direcției de Sănătate Publică pentru această structură propusă. Lucrările le-am făcut, au fost lucrări care trebuiau făcute pentru aducerea la cerințele unei secții de psihiatrie a acelei clădiri de la Sânpetru. Practic, așteptăm să obținem toate avizele, toate documentațiile ca să ne putem muta. Practic, au fost doar lucrări de securizare a geamurilor, de instalare control acces, nu au fost lucrări structurale ample de care am avut nevoie”

Previous Story

Brașov. Primăria construiește 60 de apartamente pentru familiile de tineri. „Fiecare apartament va avea living, un dormitor, bucătărie, baie, cămară și hol”

Next Story

(Video) Elev scos în cătușe de la ore după ce a lovit-o pe dirigintă cu pumnii şi picioarele. Directoare: „Mă sperie pe mine, că sunt atâţi alţi copii în şcoală şi care mă sperie. Mă întreb: mâine când va reveni la şcoală cum va fi?”