Brașov. Grădiniță nouă, construită pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. 92 de locuri. „Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea un loc la grădiniță”

Last Updated on martie 5, 2024 Brașov. Grădiniță nouă, construită pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. 92 de locuri. „Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea un loc la grădiniță” 1

Dezvoltatorii imobiliari mai fac și fapte bune, nu doar profit. Primăria Brașov construiește o nouă grădiniță, pe str. Carpaților. Este prima grădiniță construită în cartierul Astra după 1989. Grădinița va fi pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar și va avea șase săli de clasă, curte pentru recreație, amenajări sportive, loc de joacă, zonă verde și o grădină cu flori, panouri fotovoltaice și încălzire în pardoseală.

Primăria Brașov anunță că la sfârșitul săptămânii trecute a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în cartierul Astra, pe str. Carpaților. Este prima unitate de învățământ de acest tip pe care municipalitatea o construiește în cartier după 1989 și cel de al cincilea proiect demarat la nivelul municipiului în ultimii ani, în cadrul programului dedicat infrastructurii preșcolare.
Investiția constă în construirea unui grădinițe cu program prelungit, cu o capacitate de 92 de locuri, scrie mytex.ro.

Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:
– corp de clădire pe demisol, parter și etaj;
– șase săli de grupă, la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 15 – 16 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.
– spațiu pentru luat masa;
– loc de joacă;
– teren pentru activități sportive;
– grădină de flori;
– spații verzi și alei pietonale

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 4 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 16 luni.
Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 6.267.718,47 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte.
Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 15.00.

Al cincilea proiect pentru preșcolari
Până la acest moment au fost finalizate lucrările la grădinița de pe str. Ioan Popasu, începute lucrările la cea din Noua, a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție la grădinița de pe str. Ioan Socec, iar la cea din Bartolomeu-Avantgarden e în derulare faza de evaluare tehnică a ofertelor depuse.

Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației preșcolare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea un loc la grădiniță, iar cei de peste doi ani, un loc la creșă. Săptămâna trecută am lansat licitația pentru grădinița de pe str. Carpaților, prima pe care o construiește administrația publică în acest cartier după 1989.

Vorbim de o zonă care s-a dezvoltat imobiliar în ultimii ani, iar dezvoltatorul ne-a pus la dispoziție terenul necesar pentru a construi această grădiniță.
Este o grădiniță care nu doar că va oferi condiții de confort ridicat copiilor, dar mare parte din teren este dedicat zonelor verzi și spațiilor pentru joacă și sport. Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.

Primăria Brașov a găsit un constructor pentru grădinița din locul fostului depou de tramvaie. Aici, preșcolarii vor avea și o grădiniță botanică

Primăria Brașov a finalizat licitația pentru proiectarea și construirea grădiniței de pe strada Ioan V. Socec din cartierul Tractorul. Unitatea de învățământ va fi construită pe amplasamentul fostului depou de tramvaie, iar lucrările vor dura 24 de luni.
Conform anunțului de atribuire, constructor a fost desemnat Asocierea ICCO FACILITY MANAGEMENT – TEKTON ENGINEERS & PARTNERS, iar valoarea contractului este de 15.615.327 lei, scrie brasovmetropolitan.ro.

Investiția va consta în construirea unui corp de clădire pe demisol parțial, parter și etaj, care va adăposti cele 12 săli de grupă, bucătărie și spații pentru masa copiilor, locuri de joacă, teren de sport descoperit și amenajări peisagistice speciale pentru grădina botanică și grădina senzorială.

Previous Story

 Trei morți, după o depășire ratată, pe DN 11, în drum spre Brașov. 73, 72 și 22 de ani

Next Story

(Video) Centrul României, „mutat” lângă Făgăraș, Brașov. Ce s-a ales de Dealu Frumos, „vechiul” centru geografic al României