(Video) Avans spectaculos la tunelurile “Daniela” și “Alina” de pe autostrada A1. Au fost forați peste 700 de metri

Last Updated on martie 8, 2024 (Video) Avans spectaculos la tunelurile “Daniela” și “Alina” de pe autostrada A1. Au fost forați peste 700 de metri 1

PORR a ajuns la 700 de metri forați la tunelurile ,,Daniela” și ,,Alina” și un progres de 25,5 % pe lotul 4 Curtea de Argeș-Tigveni, a transmis vineri, 8 martie CNAIR. Tunelul de la Curtea de Argeș (Dealul Momâia) are o lungime totală de 1350 metri galerie dublă (2700 metri total), prin urmare PORR a depășit un sfert din lungimea forajului necesar, notează Economedia.

Martin Marusic, manager proiect tunel, conform Ora de Sibiu: „Am depășit deja 400 de metri la tunel (n.r dreapta Daniela). Am ajuns la primul pasaj de trecere care va conecta cele două tuneluri pentru a trece dintr-un tunel în altul în caz de urgență atunci când va fi dat în trafic. Este o echipă compusă din specialiști din 12 țări care lucrează la un singur obiectiv : să facem cel mai modern tunel din România și în cel ma scurt timp posibil”

,,25,5 % stadiul fizic al lucrărilor pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Săpăturile la tunel au ajuns la 414 m în galeria dreaptă și la 283 m în galeria stângă, fiind excavați până acum, din cele două galerii, aproximativ 110.000 mc. Forarea piloților a ajuns la un stadiu de 77%. Pentru terasamente au fost săpați peste 320.000 mc. În baza de producție au fost realizate primele 2 grinzi, urmând să înceapă și execuția de predale și alte elemente prefabricate necesare acestui proiect.” a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești este construit cu sPORR de către echipele PORR România. Calendarul lucrărilor este promițător, cu termene de execuție clare care ne aduc mai aproape de: februarie 2024 – finalizarea instalării liniei de execuție prefabricate, cu planificarea producției primei grinzi. În total sunt necesare 680 de astfel de grinzi. Pentru ca lucrurile să se miște eficient, 600 dintre acestea vor fi produse etapizat direct pe șantier.

Compania Aktor a început construcția celor mai mari tuneluri feroviare din România
Aktor România, subsidiară a Grupului elen Intrakat, a început construcția celor mai mari tuneluri feroviare din România. Este vorba despre primul tunel al tronsonului Apața – Cața al liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, relatează Naftemporiki citat de stiripesurse.ro.

(Video) Avans spectaculos la tunelurile “Daniela” și “Alina” de pe autostrada A1. Au fost forați peste 700 de metri 2

Potrivit unui comunicat dat publicității în acest sens, obiectul tehnic al proiectului, cu un buget de 573 milioane euro, include săparea în munte între Apața și Racoș pentru realizarea celor mai mari tuneluri feroviare din România, cu o lungime totală de 12 km.
Tronsonul Brașov – Sighișoara face parte din axa feroviară Rin – Dunăre, importantă din punct de vedere strategic, și are o valoare deosebită pentru Uniunea Europeană, care co-finanțează proiectul. Odată cu finalizarea modernizării și optimizării liniei, trenurile vor putea dezvolta viteze de până la 160 km/h.

Cu ocazia începerii construcției tunelurilor, președintele consiliului de administrație și directorul general al Aktor, Alexandros Exarchou, a declarat: „Aktor implementează un proiect feroviar emblematic, care include inovații tehnice, unice în istoria țării, în condiţii geotehnice deosebit de dificile. Acesta este un proiect care va ajuta România să își modernizeze infrastructura feroviară. Credem profund în perspectivele de dezvoltare ale României și suntem mândri că facem parte din acest demers”.

Prima dintre cele două mașini de săpat tuneluri (TBM), care sunt printre cele mai mari din Europa, a fost instalată în zona Ormeniș din județul Brașov și a început deschiderea primului dintre cele două tuneluri gemene („Ormeniș”) ale proiectului, cu o lungime 6,9 ​​km, în contextul realizarii axei de sud a proiectului feroviar. O a doua pereche de tuneluri („Homorod”), în lungime de 5,1 km, va fi săpată între localitățile Racoș și Homorod. Tunelurile vor fi unite prin arcade. În total, cele 4 tuneluri vor avea un diametru interior de 8,6 metri și vor fi săpate de 4 TBM care lucrează în paralel.

Progresul realizării obiectului tehnic este de 24%, iar finalizarea este preconizată pentru 2027. Studiile proiectului au necesitat actualizare, ținând cont de parametrii geotehnici și meteorologici dificili. În faza maximă a execuției, aproximativ 600 de oameni vor lucra la proiect, inclusiv ingineri cu experiență internațională în proiecte de tuneluri.

Advertisements
Previous Story

(Video) Cum arată un ARO cu interior de Mercedes Benz. „Vopseaua este în stare foarte bună, iar roțile mai mari conferă micului off-roader un aspect mult mai robust”

Next Story

(Video) 3 morți într-un accident înfiorător pe DN 1. Un camion a căzut de pe un pod pe calea ferată, după ce a lovit un autoturism