Ce a pățit un șofer care și-a vopsit mașina astfel încât să arate ca una de poliţie. MAI: „Cu ce scop credeți că era folosită această mașină?”

Last Updated on februarie 2, 2024 Ce a pățit un șofer care și-a vopsit mașina astfel încât să arate ca una de poliţie. MAI: „Cu ce scop credeți că era folosită această mașină?” 1

Un șofer a fost oprit în trafic după ce și-a vopsit  mașina să arate ca una de poliție. Șoferul și-a vopsit mașina în culorile roșu și albastru, iar pe autoturism a inscripționat chiar și cuvântul „POLICE”,  agenţii constatând că în certificatul de înmatriculare era menţionată altă culoare, scrie RTV.

Poliţiştii din Arad care l-au oprit în trafic l-au amendat şi i-au reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare. Șoferul avea maşina vopsită în roşu şi albastru. Agenţii au constatat că în certificatul de înmatriculare era menţionată altă culoare, informează stirileprotv.ro.

„Din verificări a reieşit că autoturismul, condus de un bărbat de 53 de ani, din Arad, nu avea menţionată, în certificatul de înmatriculare, culoarea reală a autovehiculului. Având în vedere cele constatate, conducătorul autoturismului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 990 de lei, reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, până la intrarea în legalitate”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, conform Agerpres.

„Cu ce scop credeți că era folosită această mașină?
A. Autospecială de Poliție.
B. Recuzită pentru filme.
C. Autovehicul al unei școli de șoferi.
Deși nu pare adevărat, varianta reală este C.
Așa a considerat patronul unei școli de șoferi, din Arad, să își facă reclamă, dar acest lucru nu este legal.
În această dimineață s-a exersat oprirea la semnalul regulamentar al polițistului, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă, reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.
Sancțiunea a fost aplicată pentru faptul că modificările aduse mașinii nu erau prevăzute în talon.
Pentru a mai circula, mașina este cea care acum trebuie să treacă un examen. La R.A.R.
Practic, a venit vacanța pentru cei care erau instruiți pe această mașină în vederea obținerii permisului de conducere.
Totuși, nu știm dacă elevii de pe această mașină credeau că vor fi încadrați și în Poliția Română. Ceea ce este exclus „de pe băncile” școlii de șoferi.
Ca să nu mai fie dubii, pentru cei care vreți să deveniți polițiști, puteți da concurs de admitere la Școlile Postliceale ale MAI.
Vom anunța din timp când începe următoarea sesiune!”, a transmis MAI.

Potrivit celor de la RAR, cei care își schimbă culoarea autovehiculului trebuie să urmeze câțiva pași.

În conformitate cu Directiva 2007/46/CE, cele 10 culori de bază care pot fi înscrise în cartea de identitate a vehiculului sunt: alb; galben; portocaliu; roşu; violet; albastru; verde; gri; maro şi negru.

După vopsirea sau colantarea vehiculului în culoarea sau culorile preferate, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanţe RAR pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului.

Documentele necesare la RAR pentru modificarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV) în urma schimbării culorii vehiculului sunt:
– cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează activitatea);
– actul de identitate al solicitantului;
– cartea de identitate a vehiculului în original.

În cazul în care solicitantul activității nu este și proprietarul vehiculului va fi necesară prezentarea unui act de reprezentare legală (delegație daca deținătorul este persoană juridică sau împuternicire notarială dacă deținătorul este persoana fizică).

Previous Story

(Video) Deputatul brașovean Gabriel Andronache: „113 legi liberale în 3 ani de mandat reprezintă munca susținută și dedicată a echipei Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților”

Next Story

La doar 22 de ani, influencerița de pe TikTok Iorga Ana Maria Valentina câștigă 10.0000 de euro lunar. „Nu rămân cu ei până la sfârșitul lunii. Îi mănânc, îi beau, mă distrez, mă simt bine”