(Video) Primăvara brașoveană redeschide terasele de pe Republicii și din Piața Sfatului. „Vă așteptăm pe toți cu drag să vă bucurați de primăvară brașoveană”

Last Updated on februarie 27, 2024 (Video) Primăvara brașoveană redeschide terasele de pe Republicii și din Piața Sfatului. „Vă așteptăm pe toți cu drag să vă bucurați de primăvară brașoveană" 1

Din 1 martie se deschid terasele în Brașov. Amplasarea teraselor sezoniere trebuie să respecte Ghidul de bune practici adoptat anul trecut, care prevede o serie de recomandări pentru comercianți, atât de ordin estetic, dar și pentru a crea un echilibru între terase și zona de promenade, anunță G4Media.

Cel puțin în termometre, a venit primăvara la Brașov. Meteorologii spun că sunt temperaturi record pentru luna aceasta, drept pentru care, la 1 martie, vom redeschide terasele din centru. Vă așteptăm pe toți cu drag să vă bucurați de primăvară brașoveană“, a declarat primarul Allen Coliban.

Până marți, Primăria Brașov a eliberat, deja, 45 de abonamente de ocupare a domeniului public pentru amplasarea de terase. Ca și anul trecut, comercianții trebuie să respecte o serie de recomandări, prevăzute în Ghidul de amplasare a teraselor în centrul istoric, astfel încât să existe un echilibru între cei care vor să se plimbe prin zona centrului istoric sau să se odihnească pe băncile de pe domeniul public și cei care vor să stea la terasă.

Acest ghid a fost elaborat în cadrul proiectului Hub-In, proiect ce a venit, în urma unei analize detaliate a situației din centrul istoric, cu o serie de recomandări și reguli de bună practică, astfel încât procesul de regenerare a centrului istoric să respecte principiile de sustenabilitate, de combatere a ‘turistificării‘, de valorificare a patrimoniului și conservare a specificului local.

Conform acestui ghid au fost amplasate mai multe bănci în zona centrului istoric, poziționate la distanțe cât mai scurte, astfel încât să vină în sprijinul celor care vor să se odihnească”, arată Primăria Brașov, într-un comunicat, conform Antena 3.

De mâine, autobuzul de Poiană transportă din nou biciclete
De mâine, autobuzele de pe linia 20, care circulă spre Poiana Brașov, vor avea atașat, din nou, sistemul pentru transportul bicicletelor.
În funcție de frecvența acestora, în zilele de weekend sau în cele cu cerere mare, autobuzele de pe linia 20 vor putea transporta 60 de biciclete pe oră, fiecare platformă fiind prevăzută cu 10 suporturi.

Conform precizărilor reprezentanților RATBv, bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident.
Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.

Având în vedere vremea frumoasă și discuțiile pe care le-am avut cu comunitatea de bicicliști, am luat decizia ca de mâine să relansăm transportul gratuit al bicicletelor spre Poiana Brașov. Analizând impactul pozitiv pe care acest program l-a avut în ultimii ani, creștem capacitatea de transport a bicicletelor pe linia 20, astfel că, în funcție și de cerere, vom putea ajunge la 60 de biciclete transportate în fiecare oră”, a spus viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, conform Radio Romania Brasov.

Previous Story

Cum a rămas un cuplu fără bani și fără mașină după un click dat pe un anunț de pe internet

Next Story

De unde vine carnea de la Kaufland. Ce trebuie să știi despre gama Purland