(Video) Educatoare de la o „grădiniță privată”, înregistrată în timp ce urla și îi bătea pe copii

Last Updated on februarie 16, 2024 (Video) Educatoare de la o „grădiniță privată”, înregistrată în timp ce urla și îi bătea pe copii 1

O educatoarea de la un centru privat care pretinde că este grădiniță din Popești-Leordeni a fost filmată în timp ce țipa la micuți și îi pedepsea. Poliția s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă.
Autoritățile nu controlează toate centrele de îngrijire a copiilor care se înființează ca niște SRL-uri, dar se recomandă drept grădinițe cu programe educaționale.

Un incident revoltător petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești Leordeni, Ilfov, scoate la iveală incapacitatea statului de a crea suficiente locuri pentru copii. O îngrijitoare a fost înregistrată în timp ce îi bătea pe cei mici, țipa la ei, îi traumatiza și îi pedepsea, anunță Stirile Pro Tv.

Verificările făcute de Inspectorul Pro arată că incidentul a avut loc într-un centru de îngrijire zilnică și nu într-o unitate de învățământ, așa cum se prezenta în fața părinților.
Educatoare: „Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun.”

Dacă ar fi fost pedagog, așa-zisa educatoare ar fi știut că la vârstă lor, copiii de grupă mijlocie nu pot învăța mecanic. Trebuie răbdare și joc.
Teroarea asupra celor mici nu s-a oprit aici. De la țipetele infernale, îngrijitoarea a trecut la bătăi cu rigla. La un moment dat, unul dintre copii, a întrebat-o duios dacă nu cumva are nevoie de medic.

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.
Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?
Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”

Înregistrarea pe care o deținem are 4 ore, timp în care femeia nu s-a oprit o clipă din jigniri și amenințări.
Educatoare: „Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Am mers să lămurim acest caz. Am descoperit la fața locului o vilă ca oricare alta, pe strada Amurgului, în Popești Leordeni.
Reporter: „E o grădiniță, nu?
Vecin: Da. Am văzut că părinții își aduc copii dimineața.”

Am verificat informația la Inspectoratul Școlar Ilfov. Și am aflat că unitatea nu face parte din rețeaua școlară a Ministerului Educației. La adresă funcționează un simplu SRL. O societate cu trei angajați, deținută de două persoane.

Pe rețele de socializare, firma îi induce în eroare pe părinți și se prezintă drept creșă și grădiniță. Mai mult, chiar în contractul pe care îl primesc părinții scrie, de la bun început, că este un centru educațional și o unitate de învățământ privată.

Am cerut explicații la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. ARACIP este instituția care monitorizează și verifică toate unitățile de învățământ din intreaga țară. Maria Dogaru este directorul instituției și i-am arătat contractul primit de la unul din părinți.

Maria Dogaru, director ARACIP: „Asta este confuzant pentru părinți că scrie educațional și seamănă și cu o grădiniță, perfect cu o grădiniță.”
În realitate, astfel de SRL-uri nu sunt acreditate de Ministerul Educației. Și, drept urmare, nu pot fi controlate de instituțiile din educație.

Sunt pur și simplu niste firme care au ca obiect de activitate îngrijirea copiilor. Și pe care autoritățile le lasă să funcționeze pentru că statul nu e capabil să construiască suficiente grădinițe. În fond, părinții tot trebuie să-și lase copiii undeva. Și astfel, unitățile de acest gen au devenit adevărate afaceri.

De pildă, în centrul din Popești Leordeni, părinții plătesc, lunar, între 1.200 și 1.750 de lei. Dar și câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu vin să-și ia copiii la timp.

După ce înregistrările au început să circule în mediul on-line, centrul educaţional, în realitate un SRL, o firmă care oferă aşa zise programe educaţionale, nu s-a închis. Doar pagina de Facebook a fost ştearsă. Poliţiştii au deschis însă un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului iar anchetatorii au venit astăzi la grădiniţă şi au anunţat în urmă cu puţin timp că activitatea va fi suspendată, anunță Observator TV.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au identificat persoana în cauză fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 24 de ani, care ar fi exercitat acte de violență, asupra copiilor din acest centru, anunță Hotnews.

Previous Story

(Video) Tineri morți pe loc într-un BMW. Ar fi intrat cu viteză pe contrasens, spulberând un Logan condus de un șofer de 60 de ani

Next Story

Video Brașov. Accident urmat de incendiu. Șoferul a fugit. „Am văzut doar că era îmbrăcat în negru și a luat-o pe gang. Poliția a oprit în dreptul gangului și spus stai, stai, stai!”