Video Brașov. Imagini frumoase cu mistreți la panoramă într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului

Last Updated on februarie 28, 2024 Video Brașov. Imagini frumoase cu mistreți la panoramă într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului 1

Cei de la Romsilva au venit cu un nou video deosebit, de această dată cu mistreți într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului, Brașov. Mistrețul este un mamifer artiodactil de circa 1,5 m lungime, 1 m înălțime și 200 kg greutate, cu capul mare, caninii lungi și tăioși, păr aspru, de culoare sură-neagră. Trăiește în păduri. Este strămoșul porcului domestic.

Mistreți în pădurile Parcului Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva.
💯🎥 Imagini frumoase cu mistreți într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului, filmate de către o cameră de monitorizare a faunei.
🟢 Mistreții trăiesc într-un areal mare, de la zona de câmpie sau Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost.

🟢 Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar.
Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale.

🔵 Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna ⛔️ este strict protejată.
ℹ️ Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare ⛔️ fiind protejate. Credit: Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului, scriu cei de la Romsilva pe Facebook.

Un urs, prieten cu patru mistreți. Imaginile, surprinse de silvicultorii de la Romsilva – Video în articol
Romsilva a publicat imagini rare cu un urs și patru mistreți care își împart mâncarea.
Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește sau, în acest caz, pentru cine e cel mai mare. La una din hrănitorile amenajate de silvicultorii de la Romsilva – Ocolul Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita, camera de monitorizare a animalelor sălbatice a surprins un moment amuzant care ne “vorbește” despre răbdare, conviețuire și locul fiecăruia în ierarhia din regnul animal.

Avem deci una bucată urs comod și patru mistreți pașnici care se se înfruptă din hrana complementară pusă de silvicultori pentru animalele sălbatice pe durata zilelor grele de iarnă. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva, conform DCnews.

Romsilva a publicat și imagini cu mai multe capre negre.
După ce acum cinci ani colegii noștri de la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina au observat și fotografiat o capră neagră în acest parc, iar în urmă cu mai puțin de un an, am avut prima confirmare video a prezenței acestei specii, astăzi vă prezentăm o nouă răsplată a protejării habitatelor naturale, a respectului și responsabilității față de natură. Camerele de monitorizare a faunei amplasate de colegii noștri au surprins momente inedite care ne confirmă că populația din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina că este cât se poate de stabilă.

Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri”, se arată într-o altă postare a Romsilva.

Previous Story

(Foto) Duster în mers, zdrobit de o stâncă. Bolovanul uriaș s-a desprins de pe un versant

Next Story

Aeroportul Brașov. O a treia destinație Wizz Air, de la 79 de lei biletul