Șoferiță amendată cu 400 de lei pentru că a staționat „pe avarii” într-o zonă interzisă. A oprit pentru a-i da biberonul fetiței sale mici

Last Updated on februarie 15, 2024 Șoferiță amendată cu 400 de lei pentru că a staționat „pe avarii” într-o zonă interzisă. A oprit pentru a-i da biberonul fetiței sale mici 1

O șoferiță care a parcat neregulamentar mașina pe o stradă a fost amendată de poliția rutieră cu 400 de lei. Șoferița i-a spus polițistului local că a oprit pentru a-i da biberonul fetiței sale mici. Acest lucru nu l-a impresionat pe agent care a scris procesul-verbal și a sancționat-o pe femeie pentru staționare neregulamentară într-o zonă interzisă.

Femeia, din municipiul Blaj, județul Alba, a contestat procesul-verbal, dar nu a reușit să-l convingă nici pe judecător. Aceasta a spus în fața magistratului că a oprit mașina pentru a-i da biberonul fetiței sale, traficul fiind oricum blocat în acel moment. Evenimentul a avut loc în prima lună a anului 2023, iar o decizie a fost dată un an mai târziu.

Femeia a arătat că în data de 11.01.2023, pe str. Eroilor, întrucât traficul era blocat, a oprit timp de aproximativ 3 minute cu avariile aprinse și motorul pornit pentru a-i da fetiței ei biberonul, fără a bloca însă circulația. A mai arătat că i-a adus la cunoștință agentului constatator că nu intenționează să staționeze și se va pune în mișcare, dar acesta i-a întocmit procesul-verbal de contravenție contestat, se arată în motivarea instanței”, se precizează în acțiunea depusă de șoferiță la Judecătoria Blaj, conform Ziarul Unirea.

În 19 ianuarie 2024, instanța a pronunțat prima hotărâre. Magistratul a considerat că fapta femeii trebuie taxată și că un avertisment scris nu este de ajuns și că trebuie amendată pentru ca aceasta să înțeleagă ce reguli a încălcat. „Instanța apreciază că aplicarea sancţiunii avertismentului nu este o măsură care să asigure o protecţie adecvată valorilor sociale protejate.

Instanţa constată că numai sancţiunea amenzii este de natură să asigure caracterul preventiv educativ al sancţiunii, avertismentul nefiind în măsură să atingă gradul de severitate şi prevenţie necesar împiedicării săvârşirii unor fapte similare de către petentă pe viitor”, a susținut judecătorul.

Şoferiţă, 20 de ani, „parcare” cu 0,78 la mie
Duminică, 11 februarie, în jurul orei 9.00, poliţiştii fost chemaţi în satul Râuşor, comuna Mândra, județul Brașov, pentru constatări la locul producerii unui incident rutier, soldat cu pagube materiale. Potrivit raportului de caz, s-a constat că „în timp ce se deplasa pe DC 67 din localitatea Râuşor, conducătoarea unui autoturism ar fi pierdut controlul maşinii şi ar fi lovit un stâlp de electricitate”, scrie bzb.ro.

După ce a fost identificat conducătorul auto, o tânără de 20 de ani, din municipiul Făgăraş, s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,78 mg/l alcool pur în aerul respirat. În cauză, a fost deschis un dosar penal.

Previous Story

(Foto) Mai mulți bărbați s-au lăsat “salvați” de apa până la gleznă, urcându-se în spatele pompierilor, în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei

Next Story

Milionarul brașovean Ion Țiriac, blocat în trafic: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani. De ce spun asta?”