Last Updated on martie 10, 2024
Există o grădiniţă cu program non-stop. Adică părinții pot să lase copilul luni dimineaţa şi să-l ia abia vineri seara. Bineînţeles, nu este o opţiune de dorit, copiii au nevoie de cât mai mult timp petrecut în familie. Dar e o soluţie de încredere în cazuri de urgenţă. Copiii sunt aduşi dimineaţa şi pot fi luaţi seara, la ora 20. Dacă nu, grădiniţa are grijă de cei mici chiar până vineri seara, când sunt luaţi de părinţi. Şi sunt mulţi părinţi care aleg această opţiune, scrie observatornews.ro.
Marinela Neamţu, directoarea grădiniţei, din orașul Lupeni, județul Hunedoara, : Le oferă o plajă de timp mult mai mare faţă de alte grădiniţe. Lucrând pe ture sau se ivesc situaţii la serviciu, dânşii stau liniştiţi că al lor copil e bine îngrijit, educat şi nu trebuie să stea să dea telefoane prin vecini, cine să-i ia copilul de la grădiniţă.
Educatoarele lucrează în trei schimburi. Iar mâncarea e gătită zilnic în bucătăria din instituţie. Pe lângă educatoare şi bucătărese, în grădiniţă sunt şi asistente şi un medic.
Marinela Neamţu, directoarea grădiniţei: Fiecare îşi are pătuţul lui, îşi are numele pe el, pijamaua, lenjeria proprie.
Adina, mămică: Eu nu am văzut grădiniţe care să se ocupe aşa de copii şi m-am interesat înainte să aduc copiii. Când avem nevoie, rămâne şi doarme, mănâncă şi eşti liniştit că ştii că e într-un loc ok.
Mămică: Se ocupă foarte frumos de copii. Sunt foarte mulţumită. Este de mare ajutor pentru părinţi mai ales că lucrăm.
Mămică: Cel puţin educatoarele care le avem noi, la grupa mijlocie, sunt foarte bune, de treabă.
13 lei plătesc părinţii pe zi. Banii acoperă hrana celor mici: patru mese pe zi. Pe viitor, autorităţile au în plan să extindă clădirea în care funcţionează grădiniţa şi, automat, şi locurile vor fi mai multe.
Au început lucrările la viitoarea grădiniţă din Noua, Brașov
Au început lucrările la viitoarea grădiniţă din Noua, a anunţat Primăria municipiului Braşov, într-un comunicat de presă în care aminteşte că această unitatate va fi una prietenoasă cu mediul şi, în plus, va oferi copiilor şi o sală de salinoterapie. Conform indicatorilor tehnico-economici, investiţia se ridică la 19,533 milioane lei iar lucrările trebuie să fie gata în 12 luni, scrie brasovmetropolitan.ro.
Viitoarea grădiniţă va fi ridicată pe strada Nucului şi va fi o clădire cu trei niveluri, care va putea primi 200 de copii, în regim de grădiniță cu program prelungit. Grădinița își va produce singură energia termică, apa caldă și energia electrică, noua clădire fiind prevăzută din construcție cu pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare și recuperatoare de căldură.
Investiția constă în construirea unui corp de clădire cu regim de înălțime demisol, parter și un etaj, care va fi împărțit în spații destinate copiilor, inclusiv loc de joacă exterior și zone administrative și tehnice.
În urma realizării construcției nou propuse vor rezulta spații pentru 10 săli de grupă, atât la parter cât și la etaj, dispuse cu câte un grup sanitar la fiecare grupă. La demisol vor fi salina artificială și spații tehnice pentru spălătorie/uscătorie/călcătorie. La parter sunt propuse 4 săli de clasă cu grupuri sanitare, sală multifuncțională, cabinet medical și încăperi administrative. La etaj sunt propuse 6 săli de clasă cu grupuri sanitare, cabinet consiliere și logopedie, birou director, holuri, terasă exterioară.