Îi pare rău că a terminat  facultatea pentru că are salariul mic: „Mi-a făcut cineva holul și un living a luat în 5 zile 1500 €. Unde poți merge să înveți o meserie, să te ia de la zero?”

Last Updated on februarie 5, 2024 Îi pare rău că a terminat  facultatea pentru că are salariul mic: „Mi-a făcut cineva holul și un living a luat în 5 zile 1500 €. Unde poți merge să înveți o meserie, să te ia de la zero?” 1

Și la noi, ca în toată lumea, cei are au terminat facultăți „inutile” se gândesc de ce le-au făcut în condițiile în care există foarte mute meserii bănoase.

“Și totuși de ce nu prea există școli serioase de meserii dar există facultăți inutile sau puțin utile (în sensul că salariile pe care le vei câștiga sunt mici). Tot aud că meseriile sunt foarte bine plătite și foarte căutate, că un frizer face 3.000 de euro pe lună, un tractorist 2.000 de euro, un instalator 4.000 de euro etc.

Eu am terminat o facultate unde salariile sunt sub 5.000 de lei și n-aș mai fi făcut-o dacă găseam niște școli de meserii care să te învețe o meserie căutată și bine plătită. Acum ca adult unde poți merge să înveți o meserie, să te ia de la zero și să faci practică?”, a întrebat un român pe Reddit, potrivit ziare.com.

Problema expusă de acesta a fost analizată în comentarii, iar părerile sunt împărțite. Unii pun la îndoială că cei care știu o meserie câștigă atât de mult.

“Poți să găsești cursuri plătite ca adult pentru meserii. Dar meseriile în primul rând “se fură” ca ucenic. Cât despre școli, e simplu, n-are cine să predea, plus că practică e mai greu de asigurat când îți trebuie scule. Așa vine un neica nimeni și da din gură într-o cameră și se cheamă că a ținut cursul.”

“Tu confunzi angajatul cu patronul, prietene. Un frizer nu face în viața lui 3.000 euro pe lună. În schimb, unu care are frizeria lui, da.”

“La un moment dat, școlile respective nu au mai primit subvenții de la stat și nici nu au mai avut elevi. Acum s-a întors roata, dar nu mai există profesori.”

“Pentru că toți vor să fie, sau cel puțin să pară intelectuali mai nou. În ziua de astăzi, faptul că nu ai o facultate terminată a devenit o insultă. Așadar tinerii sub presiunea societății și a părinților ignoranți se aruncă cu capul înainte în vreo facultate d-asta inutilă, gen administrația afacerilor sau marketing doar că să zică și ei că au facultate terminată vezi doamne, pentru că mai apoi să se angajeze pe 3000 lei pe lună, în timp ce un dulgher sau instalator sau electrician nu fac față clienților și cererilor de angajare și face 10-15.000 pe lună.

În afară de drept, medicină și orice fel de inginerie, toate facultățile sunt inutile și sunt pline de tineri cu capul în nori care trec prin ele superficial doar de dragul de a avea o diplomă.

Cândva, facultatea era un privilegiu, rezervată celor mai strălucite minți, oameni care promiteau cele mai mari șanse de a contribui la dezvoltarea societății și a omenirii… astăzi, toate manichiuristele și bombardierii au măcar un management public sau business ai turism terminat.”

“Mi-a făcut cineva holul și un living, a luat în 5 zile 1500 €”

“Mai există școli profesionale pe care le poți face în loc de un liceu teoretic, dar nu sunt promovate destul sau deloc. Și am auzit foarte mare reticență de la părinți față de așa ceva pe ideea “da’ ce copilul meu e mai prost să nu meargă la liceu și facultate?” Că adult poți să faci cursuri în tot felul de domenii, nu e bătut în cuie că dacă am făcut o facultate asta trebuie să facem, mulți nici nu lucrează în domeniul de studiu că să aibă vreo mare greutate, e o bucată de carton, care poate doar să îți dea șansa să aplici la un job care cere musai o diplomă.”

“Încă mai există mentalitatea asta dacă faci o meserie clar e prost pe când unul cu facultate deja este…altceva.

Mi-a făcut cineva holul și un living a luat în 5 zile 1500 € de la mine și mai avea încă 3 lucrări pe lângă în săptămâna aia, îmi imaginez deja câți bani a făcut în total dar mereu o să auzi de la un Ion sau o Marcela ”da man, da lucrează în construcții nu a făcut o facultate și el sigur e cam prost păi da Ioana mea a făcut facultate și master acum lucrează la Penny.”

Câți lei câștigă un măcelar în România, acum, în 2024

O companie din București angajează tranșatori cu experiență, dar și măcelarii.

„Angajam personal cu experiență in tranșarea cărnii de pasare. Program luni-vineri 8 ore, toate weekend-urile libere, contract de muncă pe perioada nedeterminată, o masă caldă pe zi, abonament plătit de firma la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, echipament de lucru curat în fiecare zi, condiții avantajoase + alte beneficii”, conform unui anunț publicat pe un site de angajare.

Îi pare rău că a terminat  facultatea pentru că are salariul mic: „Mi-a făcut cineva holul și un living a luat în 5 zile 1500 €. Unde poți merge să înveți o meserie, să te ia de la zero?” 2

Salariul este uriaș!
Ei bine, conform anunțului, salariul primit pentru aceste locuri de muncă variază între 3.000 și 10.000 de lei pe lună, scrie Gandul.

Previous Story

Cele mai sigure locuri din Europa. Brașovul se numără printre ele

Next Story

Brașovean arestat după ce a tăiat cauciucurile de la mașina fostei sale soții