Ploșnițe la Ikea. Insecte parazite care sug sânge de la oameni. Reacția companiei

Last Updated on februarie 4, 2024 Ploșnițe la Ikea. Insecte parazite care sug sânge de la oameni. Reacția companiei 1

Ploșnițe la Ikea. Problema a fost semnalată pe o rețea de socializare, după care conducerea magazinului a oferit un punct de vedere oficial, prin care confirmă posibila apariție a insectelor în unele zone din depozit. Este vorba despre Ikea Pallady din Capitală. Responsabilii precizează că fac o investigație amplă pentru a rezolva eventualele probleme.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Reddit, o persoană a semnalat prezența ploșnițelor. „De câteva zile Ikea Pallady se confruntă cu o problemă de nedorit pentru orice client sau angajat: ploșnițe. Conducerea nu face nimic în această privință, ci doar tot zic că o să facă dezinsecție mâine. Prin asta îmi fac datoria civică de a anunța oamenii care nu vor ploșnițe acasă (nu e de dorit așa ceva în niciun caz), să evite o perioadă Ikea Pallady”, a informat un cetățean pe platforma Reddit.

 

La solicitarea „Adevărul”, Ikea a declarat: „La IKEA România, sănătatea și siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate pentru noi. În ceea ce privește subiectul legat de prezența unor ploșnițe în cadrul magazinului IKEA Pallady, am inițiat imediat o investigație internă și în prezent analizăm circumstanțele legate de acest potențial incident.

Din informațiile preliminare, zona posibil afectată este cea de depozitare recuzită a magazinului și nu s-au extins în zona comercială a magazinului sau în produsele de larg consum, destinate publicului. În funcție de rezultatele investigației, vom începe să implementăm imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate”.

Ploșnițele pot migra ușor în transporturile de mobilier, mai ales din țări și mai grav afectate.

Mihai Cîrstea, reprezentant firmă de deratizare și dezinsecție, pentru Stirile Pro Tv: „O dată prin mobilier cu pat, nou sau second hand, am avut un caz într-un pat de nou-născut, pot veni de la vecini sau din vacanțe, din hoteluri.”

Mirela Vălcea, reprezentant firmă importatoare produse anti-dăunători: „Inclusiv în mobilierul nou. Există clienți care fac comenzi, care ne zic că au comandat mobilier la mâna a doua sau noi din magazine specializate și atunci, după achiziția unui corp, încep să apară.”

De altfel, reprezentanții firmelor specializate în dezinsecție și deratizare atrag atenția asupra unei infestări masive cu ploșnițe în tot Bucureștiul.

Mihai Cîrstea, reprezentant firmă de deratizare și dezinsecție: „Minim 4-5 telefoane pe zi minim de dezinsecții, minim 2 pe zi facem și nu s-a schimbat nimic în ultimii 2-3 ani. De atunci situația e mai gravă. Până la ora 3 fară 15 am avut 5 telefoane.”

Specialiștii spun că aducem aceste insecte în valize, când venim din vacanță, și că ar trebui să controlăm atent salteaua din hotel, dar și să ne spălăm bine hainele când ajungem acasă.

Mirela Vălcea, reprezentant firmă importatoare produse anti-dăunători: „Odată intrate cu ele în casa, își fac cuiburi ușor în saltele, covoare, în tot ce înseamnă textile groase și mai greu se scapă de ele, că nu se ajunge ușor la cuibul lor. Există probabilitatea să se înmulțească într-un apartament și să migreze prin zone comune.”

Sunt insecte parazite care sug sânge de la oameni și păsări (găina și porumbelul), cu aripi atrofiate, din subordinul heteropterelor, de culoare brună-roșiatică, cu corpul oval, turtit dorso-ventral și miros urât caracteristic.

Ca habitat, ploșnița prefera zonele întunecate și liniștite din apropierea gazdei de la care va încerca să se hrănească. Se ascunde în locurile greu accesibile și la colturile mobilei, la cusăturile saltelei sau pe tăblia sau somiera patului. Este atrasă la hrană de dioxidul de carbon și de căldura pe care o emit oamenii cu precădere în timpul somnului. De obicei poate fi observată noaptea, atunci când nu este lumină, moment în care va ieși din ascunzișuri să se hrănească.

Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta. Combaterea se face cu insecticide speciale sau prin tratamente termice specifice, această insectă fiind sensibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 grade celsius) cât și la temperaturi foarte joase (-18-20 grade celsius), scrie Libertatea.

Previous Story

BMW pus pe butuci de hoți. Un șofer care și-a parcat mașina pe DN1 s-a trezit fără toate cele patru roți

Next Story

Wizz Air anulează 20 de curse de pe Aeroporturile Cluj, Otopeni, Craiova, Târgu Mureș, Iași, Timișoara. Aeroportul Brașov rezistă