O companie aeriană va începe să cântărească și pasagerii, nu doar bagajele de mână. „Niciun avion nu s-a prăbușit vreodată din cauza pasagerilor supraponderali”

Last Updated on februarie 13, 2024 O companie aeriană va începe să cântărească și pasagerii, nu doar bagajele de mână. „Niciun avion nu s-a prăbușit vreodată din cauza pasagerilor supraponderali” 1

O companie aeriană a anunțat că va începe să cântărească și pasagerii, nu doar bagajele de mână ale acestora, pentru a estima mai bine greutatea avionului înainte de decolare. Obezitatea tot mai răspândită devine un factor relevant pentru companiile aeriene.

Este vorba despre compania Finnair, iar până acum, peste 500 de pasageri voluntari au fost cântăriți, conform purtătorului de cuvânt al companiei, Kaisa Tikkanen.
Finnair, care deservește Marea Britanie cu zboruri ieftine către și dinspre Finlanda, i-a asiguart pe viitorii pasageri că datele colectate nu sunt legate „în niciun fel” de datele personale ale clienților, scrie Daily Mail, potrivit Stirile Pro Tv.

Într-un comunicat din 5 februarie, Satu Munnukka, șeful proceselor la sol de la Finnair, a dat asigurări că numele pasagerilor sau numerele de rezervare nu sunt înregistrate împreună cu greutatea acestora. „Folosim datele de cântărire pentru calculele medii necesare pentru operarea în siguranță a zborurilor, iar datele colectate nu sunt legate în niciun fel de datele personale ale clienților”, a declarat el.

Decizia companiei aeriene a stârnit un val de reacții în mediul online. Mulți dintre utilizatori au spus că pasagerii supraponderali se vor simți jenați.
Regulile Finnair nu se referă la siguranța pasagerilor. Niciun avion nu s-a prăbușit vreodată din cauza pasagerilor supraponderali. Aceasta este legea draconiană”, „Finnair începe să-și cântărească pasagerii? Am citit asta corect? Sunt total șocat! Și dezgustat”, „Finnair spunând că vor începe să cântărească pasagerii este unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le-am auzit vreodată în viața mea” – sunt doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.

600 de voluntari în 5 zile
Începând de miercuri, 600 de pasageri s-au oferit voluntari pentru a fi cântăriți, a relatat Guardian, citând un purtător de cuvânt al liniei aeriene din Finlanda. Persoanele care au acceptat să fie cântărite au fost compensate cu o etichetă de bagaje gratuită, scrie Adevarul.

Finnair folosește datele obţinute pentru propriile calcule privind siguranţa zborului; reglementările în domeniu cer ca datele să fie actualizate la fiecare cinci ani. Ultima rundă de date a fost colectată între 2017 și 2018, potrivit comunicatului.

Autoritatea Europeană de Siguranță a Aviației colectează, de asemenea, propriile date privind greutatea pasagerilor pentru calcularea masei și echilibrului aeronavelor. Cel mai recent studiu al acesteia, realizat în 2022, a arătat că greutatea medie a pasagerilor nu a variat semnificativ de la ultimul studiu din 2009.

Air New Zealand, Korean Air, Hawaiian Airlines au făcut cereri similare pasagerilor în ultimul an, pentru a înțelege mai bine greutatea medie pentru siguranță. Uzbekistan Airlines a început să cântărească pasagerii din același motiv în 2015.

Previous Story

Brașov, printre cele mai romantice orașe din țară. Cristi Brancu a cerut-o din nou pe Oana de soție, în vârf de munte, în Poiană – video

Next Story

Două tinere turiste din Grecia, impresionate de Brașov. „E un oraș absolut încântător. Brașovul e plin de istorie, frumusețe și mâncare delicioasă”