(Video) Brașovul este cea mai recomandată destinație din Europa de Est: „Brașovul este foarte bine conservat și este o plăcere să te plimbi pe străzile sale pietruite”

Last Updated on februarie 5, 2024 (Video) Brașovul este cea mai recomandată destinație din Europa de Est: „Brașovul este foarte bine conservat și este o plăcere să te plimbi pe străzile sale pietruite” 1

Levi Borba, un renumit blogger internațional, a plasat Brașovul pe primul loc într-un top al orașelor al celor mai recomandate destinații din Europa de Est.

Astăzi veți descoperi cele mai bune orașe de vizitat din Europa, care este probabil și partea mea preferată a continentului. Europa de Est oferă cel mai mult pentru fiecare euro (sau leva, sau lei, sau dinari, sau orice monedă folosită de fiecare țară în parte). Are orașe istorice spectaculoase, stațiuni de schi frumoase și, surpriză surpriză, niște plaje foarte bune (…)

Europa de Est nu are promovare, aceeași supra-exploare pe care o vedem în locuri precum Riviera Franceză sau Barcelona. Și pentru că nu are această promovare, sunt multe locuri de descoperit la prețuri avantajoase”, spune celebrul blogger Levi Borba, potrivit Adevarul.

În articolul său, bloggerul vorbește despre atuurile fiecărei destinații în parte. Brașovul a fost plasat în fruntea listei sale, iar motivele sunt diverse.

Dacă sunteți un iubitor de istorie, mergeți pentru un tur pietonal gratuit. Încep în piața din centrul istoric aproape în fiecare zi. Experții locali vă vor ghida prin istoria bogată a acestui oraș construit de 3 culturi diferite— saxoni, maghiari și români. Orașul vechi pitoresc al Brașovului este foarte bine conservat și este o plăcere să te plimbi pe străzile sale pietruite sau să stai într-o cafenea.

Dacă sunteți în căutarea vieții de noapte, există opțiuni în jur, dar să nu credeți că reclamele pentru băuturi gratuite sunt întotdeauna adevărate. În timp ce Bucureștiul, capitala României, poate fi una dintre cele mai puțin frumoase capitale europene, Brașovul este unul dintre cele mai încântătoare orașe vechi pe care le-am văzut.

O altă atracție a acestui oraș este rezervată pasionaților de natură și trekking. Dacă vă place să vă plimbați prin păduri, acesta este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Pădurile Transilvaniei înconjoară Brașovul și poți petrece zile întregi pe traseele care pleacă din oraș.

O recomand pe cea pe vârful muntelui Tâmpa. De acolo, este posibil să vezi întregul oraș vechi în toată splendoarea sa. Dacă sunteți în formă, o altă idee bună este să faceți o drumeție în stațiunea Poiana Brașov. Există trasee marcate pe tot drumul, dar fiți conștienți de faptul că în timpul iernii, există multă zăpadă și traseele pot fi riscante.

Așa că vă recomand cu adevărat să vă rezervați ceva timp pentru a vizita Brașov sau Cracovia (ambele orașe sunt printre cele mai bune locuri de vizitat în Europa pe timpul iernii), nu vă va face nicio gaură în buget și vă veți distra de minune”, a mai transmis bloggerul, conform brasov.net.

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Budapesta. Chiar dacă este tot pe Dunăre şi pe malurile acesteia se află palate şi clădiri extrem de interesante, vloggerul recomandă ca oraşul să fie vizitat în decembrie, ca urmare a celui mai deosebit târg de Crăciun pe care l-a întâlnit.

Fosta capitală a unuia dintre cele mai mari state din istoria Europei – Comunitatea polono-lituaniană – Cracovia ocupă locul al 2-lea, cu o mulţime de atracţiii. De la Castelul Regal Wawel la minunatele grădini, aproape toate sunt situate în jurul pieţei centrale a oraşului, scrie bzb.ro.

Previous Story

(Video) Prețurile, la jumătate față de România în Turcia: „Doamne, laptele 4 lei și untul 3 lei, nu pot să cred, și la noi e cu alarma pe el untul”

Next Story

Au uitat de Aeroportul Brașov. Dan Air crește numărul de destinații și frecvența zborurilor din orașul lui Bacovia