Brașoveni certați pentru că au tăiat 29 de copaci pentru a face loc unui supermarket. ”Trebuie să fii nebun să tai copaci ilegal ziua în amiaza mare, în oraș, lângă un drum atât de circulat”

Last Updated on februarie 28, 2024 Brașoveni certați pentru că au tăiat 29 de copaci pentru a face loc unui supermarket. ”Trebuie să fii nebun să tai copaci ilegal ziua în amiaza mare, în oraș, lângă un drum atât de circulat” 1

O firmă specializată din Brașov a tăiat astăzi 29 de copaci, la intrarea în Sibiu dinspre Mediaș. În locul lor urmează să fie construită intrarea în primul supermarket Selgros din Sibiu. Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu unul dintre angajați care a precizat că acțiunea s-a făcut cu respectarea legislației în domeniu, firma având toate avizele și autorizațiile necesare.

De altfel, pe parcursul zilei numeroși trecători i-au abordat pe muncitori întrebându-i de ce taie copacii. ”Trebuie să fii nebun să tai copaci ilegal ziua în amiaza mare, în oraș, lângă un drum atât de circulat”, a concluzionat angajatul firmei respective.

În cadrul procedurilor legale de consultare publică, oficialii companiei au anunțat că sunt dispuși să cedeze aproape 700 metri pătrați de teren, pe care apoi să finanțeze construirea unui sens giratoriu cu patru benzi, astfel încât circulația să fie cât mai fluidă. Sensul giratoriu ar urma construit în zona unde s-au tăiat astăzi copacii.

Brașoveni certați pentru că au tăiat 29 de copaci pentru a face loc unui supermarket. ”Trebuie să fii nebun să tai copaci ilegal ziua în amiaza mare, în oraș, lângă un drum atât de circulat” 2

O societate din Holbav care se ocupă cu material lemnos, amendată de oamenii legii
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești au desfășurat activități de control la o unitate economică, din localitatea Holbav, unde, după cubarea și măsurarea materialului lemnos existent, au fost aplicate mai multe sancțiuni, anunță Monitorul Expres.

Controlul s-a desfășurat împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Brașov, iar în urma celor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contraventionale la regimul sivic, după cum urmează:
– 1 sancțiune în valoare de 10.000 lei și confiscarea valorică a cantității de 53.98 mc. lăturoaie, în valoare de 9.284,56 lei și cantitatea de 4,86 tone rumeguș în valoare de 311,04 lei. Suma totală confiscată valoric fiind de 9.595,6 lei.
– 1 sancțiune cu amendă în cuantum de 1.000 lei și confiscarea cantității de 5,21 mc cherestea, în valoare de 4668,16 lei.

Polițiștii brașoveni au confiscat aproape 2.500 de metri cubi de lemne și au aplicat amenzi de 853.000 de lei, anul trecut
Polițiștii brașoveni au verificat, în 2023, 1.236 de mijloace de transport și 126 de societăţi cu obiect de activitate în domeniul silvic, scrie Biz Brasov.

Oamenii legii au aplicat 427 de ameniz, în valoare de 853.000 lei și au confiscat aproape 2.500 de metri cubi de lemne. Valoarea materialului lemnos confiscat este de 656.000 de lei.

Previous Story

(Foto) Șoferița rănită grav pe DN7.  Impactul a fost atât de puternic încât motorul a ajuns în șanț

Next Story

Brașovul și Sibiul  câștigă detașat în topul celor mai populare destinații de city-break, indiferent de anotimp. Când vor fi cele patru mini-vacanțe în 2024