Aeroportul Brașov. Prima cursă charter de vacanță. De la 399 de euro

Last Updated on februarie 7, 2024 Aeroportul Brașov. Prima cursă charter de vacanță. De la 399 de euro 1

Brașovenii care vor să plece în Egipt o pot face de pe Aeroport, începând cu 22 mai. Primul zbor charter din 2024 are destinația Egipt (Hurghada), pentru cei ce vor să se bucure de soare și mare, dar și de excursii la Cairo (Muzeul de Istorie Națională și Piramide) ori Luxor.

Începând cu 22 mai, în fiecare zi de miercuri până în 11 septembrie, aeronava companiei bulgare BH Air va decola de pe Aeroportul Brașov la ora 12.30 și va ajunge la Hurghada la ora 15.30. Din Hurghada va pleca la ora 8.30, pentru a ateriza la Aeroportul Brașov la 11.30, scrie mytex.ro.

Companiile de turism au pus în vânzare sejururi în Hurghada și împrejurimi cu plecare din Brașov, prețurile pentru luna mai fiind extrem de atractive. Încep de la 399 de euro de persoană, pentru un sejur de o săptămână la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus, plus transportul cu avionul. În cazul unei vacanțe all-inclusiv, tarifele încep de la circa 500 de euro/ persoană.

Visit Brasov Romania :
„Aterizare pe vânt puternic a cursei Wizz Air Londra-Brasov la Aeroportul Internațional Brașov! 05.02.2024!”

Greva companiei aeriene Lufthansa afectează peste 100.000 de pasageri

Aproape 90% dintre zborurile acestei companii ar putea fi afectate de greva ce va avea loc miercuri. Oficialii Lufthansa le recomandă pasagerilor să nu vină la aeroport.

“Din cauza grevei, în prezent estimăm că doar între 10% şi 20% din programul iniţial de zboruri al Lufthansa Airlines va fi posibil în data de 7 februarie”, a precizat marţi compania germană într-un mesaj publicat pe pagina sa de internet.

Greva va afecta zborurile de pe aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin şi Dusseldorf. Greva va dura de miercuri, de la ora 04:00 (03:00 GMT) până joi, la ora 07:10 (06:10 GMT), “pentru a creşte presiunea” la adresa conducerii companiei.

Șefii Lufthansa spun că miercuri ar putea fi operate doar între 100 și 200 de zboruri, din cele aproape 1.000 de curse programate. Astfel, 100.000 de pasageri ar urma să fie afectați de grevă.

“Din cauza grevei, ghişeele de modificare a rezervărilor nu vor avea personal”, a explicat Lufthansa, adăugând că pasagerii vor putea să rezerve “gratuit” un alt zbor de pe site-ul companiei. Călătorii care au rezervat un zbor în interiorul Germaniei vor putea să convertească biletul de avion într-un voucher pentru călătorii cu trenul, precizează Adevărul, care citează AFP.

Sindicalul Verdi cere o majorarea salarială de 12,5% pentru personalul de la sol al companiei sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a contracara inflaţia.

Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022.

Previous Story

Foto Brașov. O placă de beton s-a prăbuşit peste o casă după ce un drum s-a surpat. „S-a auzit o bubuitură puternică, urmată binenţeles de un cutremur mai mic. Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură şi a căzut”

Next Story

Cine are câștig de cauză dintre milionarul brașovean Călin Donca și Dorian Popa? Avocat: „Dacă spui că ai investit 15 milioane și tu de fapt ai investit 100 de euro, sigur că da, e important și dă greutate cazului, în același timp îl înfunzi mai tare pe celălalt”