Aeroportul Brașov negociază cu noi companii. Adrian Veștea: „Aeroportul Brașov va crește numărul de pasageri”

Last Updated on februarie 9, 2024 Aeroportul Brașov negociază cu noi companii. Adrian Veștea: „Aeroportul Brașov va crește numărul de pasageri” 1

Adrian Veștea a declarat astăzi că sunt semne bune pentru Aeroportul Brașov, în acest moment fiind negocieri cu mai multe companii aeriene.  Deocamdată, aici există un singur operator care efectuează zboruri, dar fostul președinte al Consiliului Județean Brașov este convins că lucrurile se vor îmbunătăți.

Sper ca toate aceste discuții să se materializeze. Am toată convingerea că Aeroportul Brașov va fi un aeroport care în perioada următoare va crește numărul de destinații, va crește numărul de pasageri. După cum am văzut, există deschidere din partea ROMATSA de a prelungi programul de dirijare a traficului aerian.

Sunt foarte multe probleme la nivel la nivel mondial din cauza producției anumitor aeronave care trebuie verificate și au fost retrase. Toate acestea aduc perturbări în traficul aerian și cred că în perioada următoare toate aceste aspecte ar trebui să se regleze“, a declarat Adrian Veștea, conform Radio Romania.

Anul trecut, România a depășit pentru prima oară 24 de milioane de pasageri. Dintre aceștia, peste 14 milioane au fost pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, peste 3 milioane de pasageri s-au înregistrat pe Avram Iancu din Cluj-Napoca și peste 2 milioane pe Aeroportul Internațional Iași.

Aeroportul Brașov, deja pregătit pentru intrarea în Schengen.
Aeroportul de la Brașov, încă din momentul în care a fost conceput, a fost creat pentru a se adapta acestor situații. Era de așteptat ca, la un moment dat, să intrăm în spațiul Schengen din punct de vedere aerian, iar Aeroportul Brașov va fi foarte ușor de adaptat. Este vorba doar de pregătire a unor documentații, de stabilire a unor fluxuri, în așa fel încât aeroportul să se poată certificat pentru spațiul Schengen”, a spus mai spus Adrian Veștea, conform mytex.

Aeroportul Brașov are doi directori!
Fostul director al Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, despre care s-a spus că a fost dat afară, susține că nu a primit niciun act prin care să fie revocat.
Când s-a dat hotărârea pentru noul director trebuia să se emită un act prin care să se înceteze contractul anteriorului, dar nu am primit așa ceva. S-a numit un nou director și atât. Asta înseamnă că avem doi directori.”, a declarat Alexandru Anghel, conform Transilvania365.ro.

Anghel este, începând din luna ianuarie, manager de proiect pentru dezvoltarea aeroportului din Cluj. Se va ocupa de tot ce înseamnă extinderea și dezvoltarea celui de-al doilea cel mai important aeroport din România raportat la numărul de pasageri care aterizează și pleacă de acolo, scrie Biz Brasov.

Vara trecută, Consiliul Județean Cluj a dat ordinul de extindere/dezvoltare a aeroportului din Cluj, printr-un proiect care prevede extinderea terminalului cu aproximativ 7.200 de metri pătrați, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Previous Story

Pensionar din Braşov, îndrăgostit de amanta cu 35 de ani mai tânără, a cerut ajutorul Poliţiei. Tânăra de 25 de ani a fost arestată pentru 24 de ore

Next Story

(Video) Brașoveanul Horia Brenciu: „Tiara e mamă, iar eu bunic. Ieri noapte, au sosit pe lume 6 mormoloci”