25 de elevi au ajuns la spital, după ce un adolescent a dat cu spray lacrimogen în școală

Last Updated on februarie 14, 2024 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un adolescent a dat cu spray lacrimogen în școală 1

25 de elevi au ajuns la spital, după ce un adolescent de 15 ani a folosit, pe holurile școlii, un spray lacrimogen. Elevul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Au intervenit imediat pompierii și medicii, iar parterul clădirii a fost evacuat. Elevul care a folosit sprayul susține că a fost agresat. Polițiștii de la Serviciul de Siguranță Școlară anchetează acum incidentul. 16 elevi au rămas internați.

Alerta s-a dat la ora 10:30, iar in câteva minute bulevardul Basarabia, acolo unde se află Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din București, s-a umplut de forțe de intervenție. Polițiștii au făcut loc ambulanțelor sosite să le acorde ajutor elevilor intoxicați cu gaz iritant. Copiii, toți de clasa a IX-a, acuzau stări de vomă, amețeli și usturime la nivelul ochilor, scrie stirileprotv.

33 de elevi au avut nevoie de ajutorul medical. Unii dintre ei au fost îngrijiți pe terenul de sport, iar 25 au fost transportați la spitale. Toți elevii afectați erau în timpul pauzei, pe holul de la parterul liceului, acolo unde un băiat de 15 ani a folosit spray iritant într-un conflict cu un alt coleg.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: „S-a folosit acest gaz într-o cantitate destul de semnificativă pentru că erau mulți copii care au intrat în contact cu acest gaz și simptomele au apărut într-un timp foarte scurt.”
Dr. Denise Stănescu, purtător de cuvânt Marie Curie: „Copiii au inhalat substanța respectivă. Sprayul poate să declanșeze reacții, în special la copiii care au probleme alergice.”

Tatăl elevului care a folosit un spray lacrimogen în şcoală susţine că fiul său era victimă a bullying-ului şi că acesta a folosit sprayul pentru a se apăra într-un moment în care ar fi fost atacat de 20 de colegi.
„Au ieşit în curte şi băiatul meu era aşa, retras cu un coleg la zid, cu spatele, şi au venit în jurul lui vreo 20 de persoane, toţi din şcoală, şi au început să se ia de el, să îl împingă, să-l scuipe, să îi dea cu palma… L-au pus jos toţi, câţi erau, 20, şi l-au luat la pumni, la picioare. Copilul s-a ridicat, avea la el un spray paralizant dat de mine, pentru că noi stăm într-un cartier unde sunt câini mulţi”, a declarat jurnaliştilor tatăl băiatului, conform B1 Tv.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” dispune de pază, însă legea nu le permite agenților sau profesorilor să-i controleze pe elevi în ghiozdane. În aceste condiții nimeni nu știe dacă ei vin la școală cu obiecte interzise.
Elena Ștefan, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar: „Nu-i putem percheziționa pentru că nu avem cadru legislativ în vigoare care să ne permită acest lucru.”

Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a informat marţi seara Poliţia Capitalei, transmite G4 Media.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe în cazul elevului. „Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a precizat Biroul de presă al DGPMB.

Previous Story

(Video) Șofer de BMW, la un pas să spulbere pietoni pe trecere. Polițiștii îl caută pe autorul incidentului

Next Story

“Bobiţele” periculoase din parcuri care au băgat copii în spital. Cei mici le-au înghiţit, crezând că sunt pufarine