Surse. Aeroportul Brașov nu va mări programul de funcționare. Au știut de ce au plecat: Peste 10.000 de pasageri au calatorit cu DAN Air, de la Bacau, in prima luna de operare

Last Updated on ianuarie 14, 2024 Cei de la Dan Air au știut de ce au plecat de la Aeroportul Brașov. Sunt șanse mari ca Aeroportul Brașov să rămână tot cu program de aprozar.

În acest timp, în prima lună de cand DAN Air opereaza pe Aeroportul Bacău, aproximativ 10.600 de călători au ales să zboare cu compania aeriană românească către 8 destinații europene, printre care se numără Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool și Catania. Astfel, compania a anunțat extinderea ofertei, adăugând trei noi destinații în programul de vară: Madrid, Milano-Bergamo și Bologna.

Surse. Aeroportul Brașov nu va mări programul de funcționare. Au știut de ce au plecat: Peste 10.000 de pasageri au calatorit cu DAN Air, de la Bacau, in prima luna de operare 1

Cei de la BoardingPass au anunțat : „Contrar anunțurilor anterioare, operațiunile Aeroportului Brașov – Programul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav nu va fi extins de la 12 la 16 ore începând cu 15 ianuarie 2024”.

În continuare, s-a relatat: „În noiembrie 2023, oficialii din Brașov au promis extinderea programului de operare, însă surse recente sugerează că această schimbare nu va avea loc. Nu există documente oficiale care să confirme această modificare, iar nici în comunicările industriei aviatice valabile de la 22 februarie 2024 nu se menționează ajustări pentru aeroportul brașovean.

Surse interne din aeroport au confirmat lipsa unor informații privind extinderea programului din 15 ianuarie 2024. Actualmente, Aeroportul Brașov funcționează 12 ore pe zi, cu intenția de a opera între 07:00 și 23:00. Cu toate acestea, o flexibilizare temporară a programului ar putea fi o soluție pentru zborurile care ajung după ora 19:00.

Extinderea programului sub presiunea publicului nu este viabilă financiar, având în vedere costurile mari la aeroport și ROMATSA. Wizz Air este singura companie aeriană cu zboruri regulate spre Brașov, având rute din Londra Luton și Dortmund. Promisiunile anterioare de extindere a programului din noiembrie 2023 nu s-au concretizat, iar programul a rămas neschimbat”.

DAN AIR a început oficial operarea pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” din Bacău în 11 decembrie. În prima lună, DAN AIR a transportat aproximativ 10.600 de pasageri, dintre care peste 4.700 au călătorit din Bacău în străinătate, iar 5.900 au călătorit din străinătate în Bacău.

Pasagerii din zona Moldovei şi-au arătat sprijinul pentru DAN AIR încă de la început şi au preferat serviciile noastre în detrimentul companiilor străine. Este foarte îmbucurător să vedem suportul arătat de către români pentru o companie 100% românească.

Mizăm în continuare pe Bacău şi drept mulţumire dorim să le oferim cele mai bune servicii la preţuri accesibile, iar odată cu debutul programului de vară să operăm şi mai multe rute”, a declarat Matt Ian David, CEO al companiei DAN AIR, conform bacau.net.

Previous Story

Brașov. Comuna cu 4 baluri. „La miezul nopții se cântă Hora Unirii”

Next Story

Foto Brașov. Accident la ieșire din Codlea. 3 persoane rănite. „Accidentul s-a produs în fața casei unde locuiesc. Am în curte obiecte aruncate în urma impactului”