O fetiță din Brașov, rănită grav la ochi. O petardă i-a explodat în faţă

Last Updated on ianuarie 2, 2024 Mai multe persoane au fost rănite de petarde în noaptea de Revelion.  În primul rând, o fetiţă de cinci ani a fost adusă din Braşov pentru că i-a explodat o petardă în faţă.

Nu a putut fi tratată la Braşov, aşa că ambulanţa a transportat-o până la spitalul de oftalmologie din capitală, scrie Observator TV. La fel, doi copii de 6 ani din Sibiu au fost răniți după ce petardele i-au explodat în mână şi cu aceeaşi problemă au ajuns la spital şi alţi 6 copii din Craiova.

O fetiță din Brașov, rănită grav la ochi. O petardă i-a explodat în faţă 1

La Bucureşti, foarte multe cazuri la camerele de gardă, vorbim doar despre Spitalul Grigore Alexandrescu, unde au fost 230 de prezentări. Dacă vorbim despre această joacă cu artificii, cu petarde, pentru că aşa o numesc copiii, 30 de minori au avut traume şi răni şi 10 dintre ei au fost răniţi.

În plus, un băiat de 17 ani din Bucureşti, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală, ne-au transmis medicii că l-au ţinut în spital în continuare cu răni foarte grave la mână pentru că o astfel de petardă i-a explodat în mână. Foarte greu le-a fost medicilor să desprindă bucăţile din această pocnitoare din muşchii copilului.

Doi copii de șase ani din Sibiu s-au rănit cu petarde

Doi copii de şase ani din judeţul Sibiu au fost răniti la mâini, luni, după ce s-au jucat cu petarde, iar acestea au explodat.
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu au trimis, luni, un echipaj în localitatea Vurpăr, unde doi copii de 6 ani, jucându-se cu petarde, au suferit traumatisme prin explozie ale mâinilor, scrie Hotnews.

„Primul copil cu un tramatism sever mâna stângă,cu afectarea a trei degete, iar al doilea cu afectare mai uşoară a mâinii”, au transmis oficialii SAJ.

Potrivit acestora, după acordarea primului ajutor, echipajul SAJ a plecat spre spital, iar pe drum a solicitat sprijinul unui echipaj cu medic.

Un echipaj ISU cu medic a plecat la întâlnire şi apoi a însoţit echipajul SAJ, asistând copii până la sosirea la CPU Luther (Spitalul de Pediatrie Sibiu – n.r.)”, a mai transmis sursa citată.

Zeci de câini pierduți sau răniți de Revelion, din cauza petardelor

Sunetele au îngrozit noaptea trecută milioane de animale. Multe dintre ele s-au rănit când încercau să scape din infernul zgomotelor. Thor a fugit la miezul nopţii din cuşcă, speriat de zgomotele asurzitoare. A ajuns la câteva străzi distanţă şi s-a refugiat într-un bloc, unde a stat ore în şir, până l-au găsit stăpânii, scrie Observator Tv

Stăpân câine: A rupt plasa. A săpat şi pe dedesubt, a rupt magazia, de aceea e plin de vopsea. Pe la 12 jumătate, 1, am văzut că nu mai e câinele şi de atunci am început să îl caut.

Stăpân câine: Cred că am trecut de 250 de kilometri numai prin Cartierul Titan, am măturat tot cartierul ăsta. Mi-e teamă că a făcut vreun infarct şi cred că a şi murit.

Previous Story

Video Brașov. 10 căței abandonați la un magazin. „10 cățeluși mici au fost găsiți flămânzi, după o noapte de stat în frig”

Next Story

Brașov. Loredana: „Nu credeam sa cobor vreodată de pe munte pe targa Salvamont. Nu am cuvinte sa laud profesionalismul si da, umanitatea celor de la Salvamont Rasnov. SMURD-ul, si ei impecabili. Iar Spitalul Județean Brașov… o totală surpriză. De la brancardieri pana la medic, toată lumea cat se poate de prompta, amabila, politicoasa”