Brașov. Mama unui avocat, condamnată la 15 ani de închisoare, după 13 ani de judecată. Avocatul plătise un tânăr cosumator de droguri să îi omoare soția ca să-i încaseze asigurarea de viață

Last Updated on ianuarie 19, 2024 Acum 13 ani, un avocat din Brașov a plătit un tânăr consumator de droguri să îi omoare soția ca să-i încaseze asigurarea de viață.

La 13 ani de la aceste lucruri îngrozitoare, magistrații au condamnat-o și pe mama asasinului. Aceasta va sta după gratii 15 ani, pentru că ar fi fost cea care a intermediat discuțiile dintre avocat și ucigas, scrie Stirile Pro tv.

Brașov. Mama unui avocat, condamnată la 15 ani de închisoare, după 13 ani de judecată. Avocatul plătise un tânăr cosumator de droguri să îi omoare soția ca să-i încaseze asigurarea de viață 1

Jolan Pulcă este trimisă la închisoare pentru complicitate la omor calificat, la 13 ani după comiterea faptei. Femeia are acum 65 de ani și a fost achitată inițial în dosarul asasinatului la comandă. Curtea de Apel Brașov a considerat însă că Pulcă a avut o contribuție semnificativă în uciderea soției avocatului.

Potrivit rechizitoriului, Jolan Pulcă era prietenă cu avocatul Victor Teodorescu, cel care a ordonat execuția soției sale, pentru a-i încasa asigurarea de viață și economiile dintr-un cont bancar la care nu avea acces decât ca moștenitor.

În martie 2011, bărbatul mima suferința și surprinderea. Anchetatorii au demonstrat însă că i-a cerut lui Jolan Pulcă să găsească pe cineva dispus să-i omoare nevasta. Iar asasinul s-a dovedit a fi chiar fiul femeii, care a acceptat misiunea în schimbul a 20 de mii de euro. În plus, avocatul uita de o datorie de 50.000 de euro pe care Jolan Pulcă o avea la el.

Fiul Jolanei Pulcă, criminalul, a stat 12 ani la închisoare și a părăsit țara anul trecut, după eliberarea condiționată. Avocatul Teodorescu este și acum în penitenciar, pentru instigare la omor.

Jolan Pulcă a scăpat de pedeapsă până acum, pentru că magistrații au considerat că probele împotriva ei sunt slabe. Pe tot parcursul procesului, băiatul ei a încercat să o apere.

Mama mea nu are nicio implicare în ceea ce s-a intamplat atunci. Eu am fost abordat direct de către Victor Teodorescu in legătura cu uciderea sotiei sale”, a declarat, în mod repetat criminalul.

Totuși, femeia ar fi căutat asasini, la cererea lui Teodorescu. Un bărbat din județul Neamț, căruia i s-a propus să ucidă, a depus mărturie în instanță.

Avocatul Teodorescu i-a promis 20.000 de euro cash și o ștergerea unei datorii de 50.000 de euro pe care mama lui ar fi avut-o la el. Tânărul a primit instrucțiuni de la Teodorescu chiar în biroul mamei sale. Instigatorul i-a făcut o schiță a casei, i-a recomandat să sune la ușă și să se prezinte drept lucrător la compania de distribuție a energiei electrice, apoi să o ucidă pe Violeta Teodorescu și să răvășească locuința, pentru a înscena un jaf, scrie brasov.net.

Avocatul era înglodat în datorii
Bărbatul a pus la cale crima pentru a pune mâna pe poliţele de asigurare ale femeii, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dar şi pe conturi de 100.000 de euro, la care avea acces doar Violeta Teodorescu, scrie Newsweek.

De altfel, imediat după moartea soţiei, Victor Teodorescu a lichidat toate conturile la care nu a avut acces cât femeia era în viaţă. Poliţele de asigurare nu a apucat să le încaseze, însă făcuse toate demersurile pentru a intra în posesia banilor. De altfel, avocatul a recunoscut la Parchet că are datorii de 270.000 de euro, însă se pare că suma este mult mai mare.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Negocieri cu LOT Polish Airlines

Next Story

(Foto) Accident grav Braşov: O persoană a murit, o alta se află în stop cardio-respirator şi alte 5 au fost rănite pe DN 1S